AcasăSPORTManchester United, cel mai de succes brand din sport

Manchester United, cel mai de succes brand din sport

Gruparea engleza Manchester United a fost desemnata, de americanii de la Forbes, echipa sportiva cu cel mai tare brand din lume.

Manchester United, echipa engleza de fotbal detinuta de familia Glazer, a fost cotata de specialistii Forbes la 1,86 miliarde de dolari. Gruparea de pe Old Trafford are 333 de milioane de sustinatori in intreaga lume si 17 milioane de sustinatori pe Facebook, celebrul site de socializare.

Manchester United este urmata in clasament de echipa de fotbal american Dallas Cowboys. Formatia detinuta de Jerry Jones este cotata la 1,81 miliarde de dolari si are 15.000 de cotizanti care platesc cate 340 de dolari pe meci pentru a urmari partidele jucate pe teren propriu de Cowboys. Numai din vanzarea acestor bilete gruparea obtine peste 5 milioane de dolari la fiecare meci jucat pe Cowboys Stadium.

Podiumul celor mai importante branduri din sport este completat de echipa de baseball New York Yankees, cotata la 1,7 miliarde de dolari. Gruparea detinuta de familia Steinbrenner este de departe cea mai bine cotata echipa de baseball din lume.

Real Madrid ocupa abia locul al cincilea in topul Forbes, cu o cota de 1,45 miliarde de dolari, desi in 2010 a ocupat locul al doilea in clasamentul echipelor sportive cu cele mai mari venituri, dupa Yankees.

FC Barcelona, campioana Europei la fotbal, ocupa abia locul 26, cu o cota de 975 de milioane de dolari. Formatia de pe Camp Nou va obtine 200 de milioane de dolari de pe urma contractului semnat pe cinci ani cu Qatar Sports. Numele firmei va aparea pe tricoul catalanilor.

author avatar
Cristi Ionita
267 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger