AcasăSPORTManchester United, cea mai valoroasa echipa din lume

Manchester United, cea mai valoroasa echipa din lume

Manchester United a fost declarata cea mai valoroasa echipa sportiva din lume din punct de  vedere financiar, conform unui clasament al Forbes. Clubul englez a intrecut alte echipe de renume precum Real Madrid ori Barcelona.

Intr-un top al celor mai valoroase echipe sportive din lume, din punct de vedere financiar, clubul englez Manchester United s-a calificat pe primul loc, invingand alte cluburi de fotbal din Europa, dar si echipe de baschet ori fotbal american.

Astfel, potrivit clasamentului dat publicitatii luni, de catre Forbes, echipa engleza a fost cotata la 2,23 miliarde dolari, intrecand-o, cu aproape 250 de milioane de dolari, pe Real Madrid.

Topul a fost dominat si de catre francize din ligile profesioniste nord-americane de baseball si fotbal american, toate cele 32 de cluburi din NFL (liga profesionista de fotbal american) intrand in top 50.

Pe primele zece locuri ale ierarhiei Forbes se numara patru echipe de fotbal din Europa, doua echipe de baschet si patru echipe de fotbal american.

Astfel, potrivit topului, Manchester United a fost cotata cu 2,23 miliarde dolari, echipa Real Madrid valoreaza 1,88 miliarde iar echipa de baschet New York Yankees ar valora 1.85 de miliarde de dolari.

In top se mai afla si Dallas Cowboys (fotbal american) – 1,85 miliarde de dolari, Washington Redskins (fotbal american) – 1,56 miliarde,  Los Angeles Dodgers (baseball) – 1.40 miliarde, New England Patriots (fotbal american) – 1,40 miliarde, FC Barcelona (fotbal) – 1,31 miliarde, New York Giants (fotbal american) – 1,30 miliarde si Arsenal Londra (fotbal), care a fot cotata cu 1,29 miliarde.

author avatar
Ionut Zgimbau
145 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger