AcasăSPORTManchester City se leapada de Air Berlin. Vine Messi?

Manchester City se leapada de Air Berlin. Vine Messi?

Zilele trecute stirea care spunea ca Air Berlin este scos la vanzare ar fi putut trece neobservata, daca nu s-ar fi stiut faptul ca actionarul cel mai puternic al Air Berlin este Etihad Airways, adica nimeni altul decat proprietarul faimosului club de fotbal Mancester City, club in care s-a investit masiv in ultimii ani.

Acţionarul Air Berlin Etihad Airways pare că mizează mai mult pe fotbal

Mai mult ca probabil, Lufthansa va prelua Air Berlin, ea fiind sprijinita pe fata de guvernul german. Mai interesant este insa din ce motive se vinde Air Belin. Oficial, compania aviatica merge pe pierderi, cu toate ca s-a axat puternic pe calatorii low-cost. Neoficial , insa, este foarte posibil ca seicii care detin Etihad sa incerce sa mai recupereze din uriasele investitii facute in Manchester City, cu atat mai mult cu cat presedintele clubului, Khaldoon AL Mubarak, a anuntat cel mai scump transfer din istorie, in valoare de sute de milioane de lire. Transferul, a declarat Mubarak, se va finaliza inainte de incheierea sezonului, adica inainte de 31 august. Etihad este cel mai mare investitor privat din actionariatul Air Berlin, cu o cota de 29, 21%.

Messi la City, pe 300 de milioane de euro?

Bineinteles ca acest megatransfer starneste un interes enorm, mai ales pentru presa. Desi Manchester City a negat ferm orice contact cu Messi pentru un transfer, pe 20 august,  jurnalistii de la Canal +, citati de ziarul de casa al Barcelonei, Mundo Deportivo, au anuntat ca Manchester City face tot posibilul ca sa il aduca pe Messi.  Astfel, cica City ar fi dispus sa plateasca 300 de milioane de euro, echivalentul clauzei de reziliere a contractului pe care Messi il are cu Barcelona.

O minune de stadion

Stadionul orasului Manchester si-a schimbat denumirea in 2011 in Etihad Stadium si constructia lui a costat 110 milioane de lire, in 2002. Cei de la Manchester City si-au parasit vechiul stadion semnand un contract de inchiriere a arenei pe 250 de ani. Din 23 iunie 2007 a devenit al cincilea stadion ca marime din Premier league cu o capacitate de 47.726 de spectatori.  Anul acesta, una dintre aripile stadionului a fost renovata contra unei sume ce se apropie de 50 milioane de lire, si Pep Guardiola si jucatorii sai s-au mutat deja aici. Aceasta a fost creata dupa modelul complexului de antrenamente al clubului. Langa vestiarul jucatorilor au fost instalate piscine cu hidromasaj, a fost renovat tunelul de iesire al echipelor, iar fanii care platesc 9.000 de lire sterline pe an pentru biletele pentru un sezon intreg pot servi cina in noua sala de mese de lux. Stadionul celor de la Manchester City este cel mai lat din Anglia.

Jucatori de jucatori

Eihad a investit masiv si in jucatori. Astfel, City l- a cumparat brazilianul Danilo de la Real Madrid, intr-o afacere estimata in presa britanica la 30 de milioane de euro. In varsta de 26 de ani, fundasul dreapta era un om important in echipa lui Zidane, in sezonul trecut bifand 26 de meciuri la Real. O alta achizitie a fost si fundasul lui AS Monaco, Benjamin Mendy, pentru care City a platit57,5 milioane de euro.

Khaldoon AL<br >Mubarak<br >preşedintele<br >Manchester<br >City a anunţat<br >cel mai mare<br >transfer<br >din istoria<br >clubului

Jucatorul are 23 de ani si a devenit cel mai scump fundas din istorie, batand recordul lui Walker Kyle, si el adus la City, dar de la Tottenham. Tot la City a fost adus si Stones, de la Everton, pentru 55,6 milioane. O alta investitie a anului a fost si aducerea lui Mangala, de la FC Porto pentru 53,8 milioane. Acestea fiind zise, ce importanta ar mai putea avea o companie aviatica precum Air Berlin in economia investitiilor facute de Etihad in fotbalul britanic?

author avatar
Catalin Dumitrescu
270 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger