AcasăSPORTManchester City, „regina Europei”. Echipa lui Guardiola a câștigat pentru prima oară...

Manchester City, „regina Europei”. Echipa lui Guardiola a câștigat pentru prima oară Liga Campionilor

manchester cityManchester City, „regina Europei”. Echipa lui Guardiola a câștigat pentru prima oară Liga Campionilor / foto: Twitter @ManCity

Manchester City a câștigat cu 1-0 finala cu Inter, găzduită de stadionul Ataturk din Istanbul și a reușit să obțină trofeul Champions League.

Golul victoriei – și singurul al partidei disputate sâmbătă seară – a fost înscris în minutul 68 de Rodrigo.

Rodri a marcat golul care a decis finala

La finalul partidei de la Istanbul, mijlocașul de 28 de ani a dezvăluit: „Sincer, nu pot să cresd. E impresionat. Mai ales dacă ne gândim la cum s-a decis meciul. În prima repriză am jucat oribil, ceva ce nu mă caracterizează. Dar mister mi-a dat încredere. Mi-a spus în față că am jucat prost și că trebuie să-mi schimb mentalitatea, pentru că sunt un lider. Am făcut asta și Dumnezeu mi-a dăruit acel moment.

Am luptat ca o echipă. Aș fi murit dacă Inter ne egala, dar am luptat până la final. Visam să joc la cel mai înalt nivel, dar niciodată nu m-am gândit că voi fi în finala Ligii Campionilor. Vreau să le mulțumesc tuturor celor care au crezut în mine.”

City a reuşit să scrie istorie, după ce în 2021 a pierdut prima finală jucată în Champions League, 0-1 cu Chelsea.

Pep Guardiola şi-a trecut în palmares a treia sa Ligă a Campionilor, după cele câştigate în 2009 şi 2011 cu FC Barcelona.

Manchester City a reușit tripla în acest sezon

Manchester City, care a cucerit Cupa Cupelor în 1970, a realizat o triplă pe care doar rivala Manchester United a mai reuşit-o (1999), Premier League, Cupa Angliei şi Champions League în acelaşi sezon.

Inter Milano rămâne cu cele trei trofee obţinute în 1964, 1965 şi 2010, când echipa era antrenată de Jose Mourinho, iar fundaşul român Cristian Chivu era om de bază. Nerazzurri au mai jucat două finale, în 1967 şi 1972.

 

author avatar
Andreea Vlad
267 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger