AcasăSPORTManchester City, povestea unui titlu care in Romania ar fi fost anchetat...

Manchester City, povestea unui titlu care in Romania ar fi fost anchetat de DNA!

In calitate de capitan, Vincent Kompany a ridicat primul trofeul decernat castigatoarei campionatului Angliei

Cum nu traim in Regatul Unit, iata ca presa engleza trateaza relaxata si cu entuziasm povestea ultimei etape din „Premier League”. Pana si Alex Ferguson vede normala victoria rivalei in partida cu Queens Park Rangers.

In calitate de capitan, Vincent Kompany a ridicat primul trofeul decernat castigatoarei campionatului Angliei

Daca in fruntea clubului Manchester United, marea perdanta din Anglia, s-ar fi aflat un Cristi Borcea, un Gigi Becali sau un Adrian Porumboiu, organele de ancheta ale statului ar fi fost chemate sa probeze actul de coruptie produs in meciul Manchester City – QPR, scor final 3-2, rezultat in urma caruia titlul de campioana a Angliei a revenit „cetatenilor”. Asa, insa, doar aplauze dupa thriller-ul de duminica, venite chiar si din partea rivalilor de la United.

Jucatorii lui City au facut un tur al orasului Manchester cu autocarul descoperit

„City merita felicitari, deoarece ei au fost cei mai constanti pe parcursul acestui sezon. Totusi, cam multe cele cinci minute de prelungiri acordate de arbitru”, a declarat Alex Ferguson.

Sampania a curs in valuri in vestiar la finalul meciului

Nicio referire la letargia care i-a cuprins pe fotbalistii de la QPR fix din minutul 90 incolo (a fost momentul in care s-a aflat ca, matematic, QPR este salvata de la retrogradare!), nimic despre faptul ca Djibril Cisse (atacant la QPR, a marcat golul de 1-1) sarbatorea la final alaturi de elevii lui Roberto Mancini castigarea titlului de catre City.

Nebunie la pariuri

Agentia britanica „Ladbrokes” a anuntat ca in prelungirile meciului Manchester City – QPR s-au primit 1.500 de pariuri pe minut numai de pe telefoanele mobile! Aproximativ 500 de englezi au mizat ca United va castiga titlul, incercand sa dea lovitura cu o cota de 1,33. Teapa a fost imensa!

La petrecere cu fratii Gallagher…

Cu toate ca United a dominat fotbalul englez in ultimii 20 de ani, City se bucura de un nucleu important de fani. Dintre acestia, de departe cei mai cunoscuti sunt fratii Liam si Noel Gallagher, liderii trupei Oasis. La petrecerea data cu ocazia castigarii titlului a fost prezent si fostul international David Platt, dar si Ricky Hatton, ex-campion WBA si IBF la box profesionist.

… dar fara patronul Mansour

Seicul Mansour a fost marele absent din Manchester in cea mai importanta zi pentru „cetateni”. Retinut cu afaceri importante la Abu Dhabi, nababul Mansour bin Zayed al Nahyan a urmarit din fata televizorului triumful echipei in care a investit pana acum aproape un miliard de euro.

Mancini – supercampionul

Roberto Mancini, campion si in Italia, si in Anglia

A fost un mare fotbalist, dar ca antrenor are toate sansele sa atinga borne mai inalte. Roberto Mancini ii calca pe urme lui Jose Mourinho: este campion si in Anglia, dupa ce a cucerit Italia cu Inter Milano; urmeaza Spania? In alta ordine de idei, succesul lui Roberto Mancini reprezinta inca o dovada a superioritatii fotbalului englez: managerul nu a fost schimbat, desi presiunea ziarelor, dar mai ales a fanilor cerea sa se intample asta cu doar cateva luni in urma.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
301 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger