AcasăSPORTManchester City, exclusa din Liga Campionilor?!

Manchester City, exclusa din Liga Campionilor?!

Clubul detinut de miliardarul seic Mansour bin Zayed al Nahyan este un client vechi al UEFA

Pe fondul criticilor tot mai vehemente aduse politicii globaliste promovate de Germania si Franta, se inmultesc atacurile la adresa imigrantilor navaliti in Europa dupa deschiderea granitelor politice. Nici lumea fotbalului nu putea lipsi din peisaj, cu UEFA varf de lance a ofensivei – forul de la Nyon se pregateste sa detoneze bomba: exclude din Liga Campionilor gruparea Manchester City, detinuta de miliardarul seic Mansour bin Zayed al Nahyan!

Clubul detinut de miliardarul seic Mansour bin Zayed al Nahyan este un client vechi al UEFA

Oficial, se discuta despre incalcarea fair-playului financiar, insa multi oameni de fotbal sunt convinsi ca la mijloc sta o razbunare a europenilor pe influenta tot mai puternica a arabilor in acest fenomen. New York Times, publicatie de peste Ocean, scrie ca o comisie formata din avocati si juristi ai UEFA analizeaza de ceva vreme situatia „cetatenilor”, iar informatiile obtinute „pe surse” sunt foarte proaste pentru proaspata detinatoare a titlului in Premier League: City a fi executata, scoaterea ei din Liga Campionilor dorindu-se a fi si un exemplu pentru celelalte grupari (in special PSG, celalalt colos european controlat de oameni de afaceri arabi). Investigatia declansata de UEFA este condusa de fostul prim-ministru belgian Yves Leterme, iar raspunsul echipei sale va sosi in aceasta saptamana. Excluderea lui Manchester City va fi pentru un singur sezon, cel mai probabil editia 2020/ 2021!

Manchester City a negat vehement acuzatiile care i-au fost aduse, de fiecare data prezentand cifre si date care atesta ca nu s-a incalcat regula fair-playului financiar. Si, totusi, UEFA nu vede cu ochi buni miliardul de euro aruncat pe transferuri de bin Zayed al Nahyan in ultimii ani, aceleasi sume ametitoare fiind cheltuite si de „rivalii” de la PSG. Conform New York Times, City ar fi oferit informatii eronate in privinta tranzactiilor efectuate, banuiala anchetatorilor fiind legata de o supraevaluare a unor contracte de sponsorizare.

Reamintim ca Manchester City nu este pentru prima data sub lupa oficialilor UEFA. Clubul de pe „Etihad Stadium” a mai incasat o amenda in valoare de 60 de milioane de euro in 2014, tot pentru acelasi motiv – incalcarea legii fair-playului financiar. Si PSG este sub ancheta, team-ul francez spulberand recordurile la transferuri in urma cu doi ani – 220 de milioane de euro achitate Barcelonei pentru Neymar (cel mai scump fotbalist din istorie) si 180 de milioane de euro pentru Mbappe, adus de la AS Monaco (al doilea cel mai scump fotbalist din istorie)!

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
319 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger