AcasăSPORTMaldonado a sarit sa-l bata pe Hamilton

Maldonado a sarit sa-l bata pe Hamilton

Hamilton (foto) si Maldonado au pornit un adevarat scandal la Valencia

Marele Premiu de Formula 1 al Europei, disputat duminica dupa amiaza pe circuitul de la Valencia, s-a incheiat cu un incident deosebit, venezueleanul Pastor Maldonado fiind la un pas sa-i aplice o corectie fizica englezului Lewis Hamilton.

Hamilton (foto) si Maldonado au pornit un adevarat scandal la Valencia

Cei doi piloti au fost implicati intr-un accident in ultimul tur al cursei, in urma caruia Hamilton a fost obligat sa abandoneze, desi era in lupta pentru podium.

Maldonado

Interesant este ca desi toata lumea l-a considerat drept principalul vinovat, Maldonado, pilotul lui Williams Renault, a sarit sa-l bata pe Hamilton, echipierul lui McLaren Mercedes, acuzandu-l pe acesta ca a pilotat agresiv si a initat accidentul. Spiritele au fost domolite cu greu, combatantii fiind despartiti de staff-urile celor doua echipe. Maldonado a fost penalizat cu 20 de secunde pentru manevra prin care l-a scos pe Hamilton in decor si a fost retrogradat doua pozitii in clasamentul final, pierzand punctul acordat inital pentru locul 10.  Si francezul Jean Eric Vergne, de la Caterham, a fost amendat cu 25.000 de euro si va fi penalizat cu 10 locuri pe grila de start a uramatorului Grand Prix, cel al Marii Britanii, pentru ca l-a acrost pe Heikki Kovalainen in timpul cursei de la Valencia.

author avatar
Cristi Ionita
109 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger