AcasăRecomandariMagistratii Curtii de Apel arunca in aer alegerile la FRF: Nasu`reloaded

Magistratii Curtii de Apel arunca in aer alegerile la FRF: Nasu`reloaded

In ultima sa zi la Federatie, Mircea Sandu se vede pus in situatia de a face o alegere teribila si neastepata: depunerea candidaturii pentru inca un mandat de sef la „Casa Fotbalului”.

Decizia magistratilor Curtii de Apel de a-l condamna pe Gica Popescu la trei ani si o luna de inchisoare cu executare dinamiteaza alegerile de la Federatia Romana de Fotbal. Fara „Baci” – marele favorit -, Mircea Sandu nu ia in calcul inclusiv varianta depunerii candidaturii pentru un nou mandate, desi „Nasul” era decis sa se retraga definitiv din orice functie de conducere in fotbalul romanesc! Surse apropiate presedintelui de la „Casa Fotbalului” sustin ca Sandu a incercat, aseara, sa convinga reprezentantii de la cat mai multe cluburi sa nu vina la Bucuresti, planul fiind unul singur: lipsa a doua treimi dintre votanti face nestatutara Adunarea Generala! In felul acesta, Mircea Sandu ar castiga timp fie pentru depunerea dosarului sau de candidat (cea mai vehiculata varianta), fie pentru pregatirea unui alt succesor. Cele mai vehiculate nume sunt cele ale lui Anghel Iordanescu si Adalbert Kassai.

Vasile Avram, sigur ca va fi presedintele FRF

Cu sansa a doua la alegerile pentru presedintia FRF, fostul arbitru Vasile Avram se consider noul sef al Federatiei, o data cu arestarea lui Gica Popescu: „Nu am comentat nici inainte problemele cu justitia ale altcuiva, nu am s-o fac nici acum. Personal, imi pare rau pentru Gica Popescu. As fi vrut sa castig aceste alegeri pe teren, nu prin neprezentare. Acum nu avem altceva de facut decat sa mergem inainte cu acelasi gand, cel al schimbarii fotbalului romanesc. Gica Popescu are si oameni de valoare in echipa sa, oameni care sunt bineveniti alaturi de mine”.

Cum este afectata Liga Profesionista. Chestiunea drepturilor tv

Chiar daca sapte dintre cei opt condamnati nu mai aveau nicio legatura, cel putin oficiala, cu cluburile din Romania, retinerea lui Gica Popescu, Gigi Netoiu, Cristi Borcea, George Copos, Jean Padureanu, Mihai Stoica si a fratilor Ioan si Victor Becali afecteaza in primul rand Liga Profesionista. Condusa de Gino Iorgulescu, institutia care patroneaza Liga 1 trebuie sa organizeze in urmatoarele luni licitatia pentru drepturile tv aferente campionatului intern. Or, aceste pedepse dictate de Curtea de Apel nu doar ca distrug imaginea fotbalului romanesc, dar cu siguranta ca vor fi „exploatate” de cei care se vor prezenta la negocieri. Adica, in primul rand de gigantul „RCS&RDS”, marele favorit sa castige licitatia; este greu de crezut ca Liga 1 se va vedea inca trei ani pe „Digi Sport” pentru o suma care sa depaseasca 100 de milioane de euro, cum a fost pana acum.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
879 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger