AcasăSPORTMaghiarii au făcut o investiţie incredibilă în infrastructura sportivă din România. Europa,...

Maghiarii au făcut o investiţie incredibilă în infrastructura sportivă din România. Europa, impresionată!

patinoarMaghiarii au făcut o investiţie incredibilă în infrastructura sportivă din România. Europa, impresionată!

Un patinoar acoperit de peste 1 milion de euro a fost inaugurat, duminicaă, la Sângeorgiu de Mureș, în prezența celor doi miniștri ai UDMR, Eduard Novak (Sport și Tineret) și Tanczos Barna (Mediu, Ape și Păduri).

Patinoarul acoperit e destinat Academiei de Hochei „Szekelyfoldi Jegkorong Akademia”, care e coordonată și finanțată de Fundația Mens Sana.

Guvernul Ungariei a finanţat investiţia

Patinoarul a fost finanțat în mare parte de Guvernul Ungariei, au informat atât primarul din Sângeorgiu de Mureș, Sofalvi Szabolcs, cât și cei doi miniștri, care au și transmis smulțumiri autorităților de la Budapesta.

Primarul din Sângeorgiu de Mureș chiar a ținut să sublinieze rolul autorităților de la Budapesta, dând ca exemplu pationarul din municipiul Târgu Mureș, care „se tot construiește de peste 10 ani, și nici acum nu e gata”, în timp ce în comuna sa, patinoarul a fost realizat în numai câteva luni.

Maghiarii au băgat 1 milion de euro

În Târgu Mureş, de peste 10 ani se construieşte acel teren de hochei acoperit, şi nu e gata, iar acest teren s-a construit în doar câteva luni.

Este o investiţie a Guvernului Ungariei, de peste 1 milion de euro, şi tot ce a însemnat dotare, tot ei s-au ocupat.

Au găsit aici mulţi parteneri, inclusiv Academia de Hochei şi Asociaţia LIDER, Valea Superioară a Mureşului, din care fac parte 5 primării, printre care Primăria Sângeorgiu de Mureş.

Noi ne simţim onoraţi că s-a construit tocmai pe teritoriul comunei noastre, dar nu pentru că se dorea într-o comună, ci pentru că este în imediata vecinătate a municipiului Târgu Mureş şi este o locaţie unde foarte mulţi mureşeni vin aici, pe malul râului Mureş, la pescuit, la sport, deci este foarte uşor accesibil acest loc pentru toţi mureşenii.

La inaugurarea unui teren de hochei evident că am venit pe patine. Nu ştiu să joc hochei, dar unul dintre cei patru copii ai mei va juca, sper”, a spus Sofalvi Szabolcs.

author avatar
Andrei Ștefan
313 afisari

3 COMENTARII

  1. Hai, că, mai încet, mai pe repede-nainte, vine și pașaportul de acces pe-acolo. Pașaportul pentru români, bre. Străini în țara lor. Mișto. Bravos, națiune!

  2. Pai ce e singura investitie a Statului maghiar in Statul roman ? In infrastructura, echipe sportive, cumparare masiva de terenuri…etc.Cu o legatura feroviara si rutiera proasta mai usor calatoresc ardelenii in Ungaria decat la Bucuresti.Si cine trebuie sa vada se face ca nu vede.

  3. De aceea NU se construieste autostrada Bucuresti Brasov si mai departe. Pentru a lasa Muntenia si Moldova de izbeliste.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger