AcasăSPORTM-a facut mama secund!

M-a facut mama secund!

Marian Rada

Desi functia detinuta de un antrenor secund reprezinta, cumva, rampa de lansare catre postul de „principal”, exista o serie intreaga de tehnicieni care s-au complacut in aceasta postura.

Dupa ce isi agata ghetele in cui, fostii fotbalisti reusesc sa prinda contracte de principali, dar nu toata lumea e fericita. „National” iti prezinta lista antrenorilor nascuti secunzi.

Mircea Irimescu

Mircea Irimescu

Fostul component al Craiovei Maxima, Mircea Irimescu (52 de ani), si-a ales si el un mentor, in persoana fostului coleg Sorin Cartu. A fost umbra lui Cartu la toate echipele pe care „Sorinaccio” le-a condus (13 la numar), fiind multumit de statutul de antrenor secund.

Gabriel Boldici

Gabriel Boldici

Dupa ce a lucrat ca secund la Electroputere sau Univ.Craiova, Gabriel Boldici (54 de ani) a semnat pe „viata” cu actualul selectioner Victor Piturca. Prima data a „slugarit” ca antrenor cu portarii, dar dupa cooptarea lui Martin Tudor in echipa actualului selectioner, Boldici a fost urcat la gradul de „secund plin”. Mana dreapta a lui Piturca nu si-a incercat niciodata norocul ca princpial si e putin probabil sa o mai faca vreodata.

Stefan Iovan

Stefan Iovan

Capitanul de la Sevilla (51 de ani) si-a inceput cariera de antrenor la juniorii Stelei. Dupa doi ani, a fost cooptat de Victor Piturca in staff-ul sau, Iovan ajungand secund chiar si la echipa nationala. In 2008 drumurile s-au despartit, dar Iovan a ramas tot pe postul de secund, de aceasta data sub mandatul lui Razvan Lucescu. Momentan a revenit la prima dragoste si se ocupa de loturile de juniori ale Romaniei.

Marian Rada

Marian Rada

In ultimii 17 ani, Marian Rada (51 de ani) a oscilat in a fi antrenor la Rapid II sau secund al multor antrenori angajati in Giulesti. De cateva ori, Rada a indeplinit si rolul de „interimar”, fiind un soi de  manta de vreme rea. Desi lumea spune ca e un bun strateg, Rada n-a reusit niciodata sa-si depaseasca nivelul de antrenor secund.

Dumitru Stangaciu

Dumitru Stangaciu

Rezerva lui Duckadam de la Sevilla, Dumitru Stangaciu (47 de ani) a evoluat 10 ani in tricoul Stelei. Dupa o serie de experiente la diverse echipe, Stangaciu a „semnat” un contract pe viata cu Dan Petrescu. A lucrat cu acesta l-a Unirea Urziceni, apoi la Kuban Krasnodar. Lista poate continua cu Gheorghe Nitu, Iulian Mihaiescu, George Bita, Cezar Zamfir, Valentin Velcea sau Mihai Teja.

Catalin Necula

Catalin Necula

Catalin Necula (42 de ani) este fiul fostului portar al Rapidului, Rica Raducanu. A inceput ca secund a lui Cosmin Olaroiu la FC National, ulterior insotinu-l pe binefacatorul sau la Steaua, Poli Timisoara, Al Hilal, Al Saad, iar acum la Al Ain.

Ei cum au putut?

Dan Petrescu

Exista si exemple de secunzi care si-au depasit mai devreme sau mai tarziu conditia: Emeric Ienei (a debutat ca secund a lui Gheorghe Constantin), Anghel Iordanescu (a debutat ca secund a lui Emerich Ienei), Dan Petrescu (a debutat ca secund a lui Walter Zenga), Marius Lacatus (a debutat ca secund a lui Mihai Stoichita), Gabi Balint (a debutat ca secund a lui Anghel Iordanescu), Titi Dumitriu (a debutat ca secund a lui Anghel Iordanescu), Mihai Stoichita (a debutat ca secund a lui Florin Halagian), Viorel Hizo (a debutat ca secund a lui Florin Halagian), Dorinel Munteanu (secund al lui Titi Dumitriu) etc. In plus, dispunem de o lista de antrenori care nu au fost niciodata secunzi: Florin Halagian, Mircea Lucescu, Victor Piturca, Gica Hagi, Cosmin Olaroiu, Ioan Andone, Mircea Rednic, Ovidiu Sabau, Ilie Dumitrescu, Razvan Lucescu sau Viorel Moldovan.

 

 

 

author avatar
Sebastian Stan
1.328 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger