AcasăSPORTLuptatorul K1 Hesdy Gerges, cinci ani de inchisoare pentru trafic de droguri

Luptatorul K1 Hesdy Gerges, cinci ani de inchisoare pentru trafic de droguri

Gerges (dreapta) a pierdut la decizie meciul cu Benny Adegbuyi

Egipteanul Hesdy Gerges, unul dintre cei mai cunoscuti luptatori de K1 din lume la ora actuala, a fost condamnat, vineri, la cinci ani de inchisoare cu executare de catre un tribunal din Belgia.

Gerges (dreapta) a pierdut la decizie meciul cu Benny Adegbuyi

Gerges este acuzat ca facea parte dintr-o retea de traficanti de droguri condusa chiar de catre fratele sau vitreg. De altfel, fratele lui Gerges a fost prins pe teritoriul Belgiei cu un transport de 128 de kilograme de cocaina.

Desi luptatorul K1 nu se afla in compania acestuia, procurorii belgieni sustin ca Gerges era parte importanta din retea. Gerges continua sa-si declare nevinovatia si spune ca se va duela in continuare cu procurorii belgieni si va continua sa se antreneze pentru a lupta in gale de K1.

Avocatul egipteanului se declara si el socant de decizia magistratilor mai ales in conditiile in care in 2011, cand fratele lui Gerges a fost prins cu drogurile respective, nu existau dovezi impotriva luptatorului.

In ciuda faptului ca Gerges se declara nevinovat, conducerea circuitului Glory a decis ruperea contractului urmand ca egipteanul sa revina in circuitul american abia in momentul in care scapa de problemele pe care le are cu legea.

Hesdy Gerges are 45 de victorii si 14 infrangeri in meciuri disputate pe reguli de kick-boxing. Ultima confruntare a fost chiar impotriva unui luptator roman, egipteanul pierzand, la decizie, disputa cu Benny Adegbuyi din 7 noiembrie, de la Glory 18 Oklahoma.

Gerges a luptat de mai multe ori si in Romania, ultima data in decembrie 2012, cand l-a facut knock-out pe americanul Carter Williams la Bucuresti.

Gerges a pierdut cu Rico Verhoeven la Oradea, in 2011, si a disputat doua meciuri si impotriva lui Daniel Ghita, inregistrand o victorie si o infrangere.

Gerges s-a batut inclusiv cu nume grele din K1 precum Semmy Schilt, Badr Hari sau Ruslan Karaev.

author avatar
Cristi Ionita
723 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger