AcasăSPORTLupescu intra in campania electorala pentru sefia FRF. Sprijinit de DNA!

Lupescu intra in campania electorala pentru sefia FRF. Sprijinit de DNA!

Ofensiva magistratilor impotriva fotbalului romanesc ii vine ca o manusa lui Ionut Lupescu. Ocupant al unui post important in organigrama UEFA, „Kaiserul” tinteste fotoliul de sef la „Casa Fotbalului”.

Lupescu si Sandu impreuna, inaintea "divortului" din 2011

Romania – Belgia, partida disputata miercuri seara pe „National Arena”, n-a fost un simplu meci amical.

Stewarzii au intrat in forta in peluza ocupata de "ultrasi"

Pentru cineva, confruntarea a insemnat o noua ocazie pentru a lansa mesajul ca vrea sa conduca fotbalul mioritic, acum ca Mircea Sandu s-a decis sa se retraga, iar Gica Popescu tocmai s-a ales cu o tinichea atarnata de coada. Acel cineva este Ionut Lupescu, fost director general al FRF si actual sef al Comisiei Tehnice din cadrul UEFA.

Banner-ul care a provocat scandalul

N-ar fi pentru prima data cand cel supranumit „Kaiserul” apeleaza la ajutorul unei factiuni a galeriei dinamoviste, pentru a-l faulta pe Mircea Sandu, nimeni altul decat omul care l-a pus sef la „Casa Fotbalului”, in noiembrie 2005, dar l-a dat afara, in august 2011.

„Pe toti nasii i-ati legat, doar pe unul l-ati uitat!”

Miercuri seara, la mijlocul primei reprize a amicalului Romania – Belgia, in Peluza Nord a stadionului „National Arena” s-a declansat un incident care avea sa strice atmosfera de pace si prietenie din teren. Stewarzii au intervenit in forta, asta dupa ce ultrasii au arborat un banner pe care scria „Pe toti nasii i-ati legat, doar pe unul l-ati uitat!”. Asocierea intre dosarul controlorilor de trenuri si porecla mai marelui FRF a fost evident. Faptul ca fortele de ordine au intervenit „la rupere”, denota ca paznicii de la BGS fusesera instruiti sa aplice metode dure in cazul producerii unor astfel de incidente. In acelasi timp, e clar ca „regizorul” din umbra s-a bazat pe asta, represaliile dand bine la impresia artistica, cu atat mai mult cu cat, in fotbalul romanesc, climatul este extrem de agitat, si se aud tot mai clar zanganituri de catuse.

PCH, ne cunoastem din vedere …

Acest mesaj l-a intampinat pe Platini la venirea in Romania

Fost jucator (si capitan, pe deasupra) la gruparea din Stefan cel Mare, Ionut Lupescu a stiut intotdeauna cum sa-si apropie fanii dinamovisti. In mai 2011, cu ocazia unei vizite in Romania a sefului UEFA, in drumul sau de la aeroprt catre sediul FRF, francezul Michel Platini a avut mai multe surprize vizuale. „Ultrasii” dinamovisti au afisat un banner, scris in limba engleza, cu mesajul „Sandu si Dragomir sunt cancerul fotbalului romanesc”. „Doar doua persoane din tara cunosteau traseul lui Platini. E clar ca Mircea Sandu i-a intins o nada celeilalte persoane, iar aceasta a cazut in ea. Nu-mi cereti nume, ca nu dau”, afirma Dragomir acum an, insa aluzia la „Kaiserul” Lupescu era de necontestat.

Planul de atac, stabilit la Nyon

De ce ar vrea Ionut Lupescu sa-l vada pe Mircea Sandu la podea? Din doua motive: 1. pentru ca presedintele este cel care l-a dat afara din functia de director al FRF in vara anului trecut; 2. pentru ca Ionut Lupescu vizeaza functia pe care Nasu’ Sandu o va lasa vacanta, la alegerile din 2014. Intrat in aparatul de lucru al UEFA, „Kaiserul” este, acum, presedintele Comisiei Tehnice. Cu alte cuvinte, sef peste antrenorii din toata Europa, asta desi experienta in acest domeniu e aproape zero. De la Nyon, lipsit de presiunile la care sunt supusi in tara Mircea Sandu si „Corleone” Dragomir, dar si contracandidatul Gica Popescu – proaspat condamnat la trei ani de inchisoare cu suspendare – „Neamtul” isi pregateste planul de atac pentru fotoliul de sef la FRF. Nu lasa nimic la voia intamplarii si isi calculeaza atent fiecare mutare, semn ca functia de presedinte reprezinta telul suprem. Iar atacul lansat de procurori si judecatori, asupra intreg fotbalului romanesc, este un ajutor imens.

„Prunea cara dosarele cu roaba la DNA”

Florin Prunea, "locotenentul" lui Ionut Lupescu

Deloc intamplator, unul dintre aghiotantii ai lui Ionut Lupescu este Florin Prunea, fost colaborator al „Kaiserului” la FRF, cel despre care Ioan Becali afirma, dupa verdictul dat in „Dosarul Transferurilor”, ca a dus – in calitatea sa de sef al Departamentului International al FRF – „dosarele cu roaba la DNA”. Prunea s-a dezvinovatit zilele trecuta, afirmand ca nu-i sta in caracter sa faca asa ceva. Despre caracterul acestuia se pot spune multe, dar important de notat este altceva. Anume ca fostul goalkeeper, in prezent director sportiv la CSMS Iasi, era angajatul Federatiei in primavara lui 2008, cand a prezentat la DNA documentele solicitate de procurori referitoare la „Afacerea Florin Bratu”, fotbalistul transferat de Rapid la Galatasaray, tranzactie in urma careia impresarul Gica Popescu tocmai s-a ales cu o condamnare la trei ani de inchisoare cu suspendare. Ori Gica Popescu este, sau mai bine zis era, adversarul numarul 1 al lui Ionut Lupescu pentru functia de sef al FRF.

Lupescu si-a eliminat rand pe rand adversarii

Dupa ce a acceptat sa-l sustina pe Mircea Sandu, la conducerea FRF, in campania din 2005, Ionut Lupescu a primit asigurarile „Nasului” ca va fi urmatorul sef de la „Casa Fotbalului”, in maximum 9 ani. Pentru a fi siguri ca Gica Popescu, cel mai puternic adversar, nu va mai avea nicio sansa la alegerile, Lupescu si Prunea au sprijinit ANAF si DNA, bagandu-i „Baciului” mortul in casa. Apoi s-a implicat in cele mai importante proiecte ale FRF („National Arena” si Finala Europa League din 2011), asteptand clipa in care Mircea Sandu sa-i predea „coroana”. Dupa ce Sandu a fost acceptat in Comitetul Executiv al UEFA, „Kaizerul” a crezut ca presedintele ii va lasa locul pana la viitoarele alegeri, cele din 2014. Intr-o discutie particulara, Lupescu a aflat, insa, ca acest lucru nu se va intampla, Sandu desemnand-l pe Gica Popescu drept inlocuitor. Imediat, relatiile cordiale au disparut si, dupa un razboi rece, Lupescu si-a prezentat demisia. Sursele noastre spun ca, timp de un an, „Kaiserul” a dus o campanie de denigrare a conducerii FRF, care a dat roade in aceasta toamna, cand Mircea Sandu a anuntat raspicat : „Nici daca ma roaga mama nu mai raman la FRF!”.

Laurentiu Teodorescu / Sebastian Stan

[poll id=”392″]

author avatar
eNational
844 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger