AcasăRecomandariLucian vrea sa se retraga din box in SUA

Lucian vrea sa se retraga din box in SUA

Trebuia sa revina in ring pe 6 decembrie, intr-un meci de incalzire si relansare a carierei cu argentinianul Roberto Bolonti, insa pentru Lucian Bute soarta pare a avea alte planuri.

La un simplu antrenament cu sparring, Bute a resimtit dureri la spate. Era repriza a 7-a (din 12) si nu le-a dat importanta, dar a doua zi n-a mai fost capabil sa ridice bratele, iar despre lovituri la sac nici nu s-a pus problema. Repaus de doua saptamani si zero sanse sa boxeze cu Bolonti, un verdict care l-a lovit in plin pe campionul roman. Fostul campion, ca sa fim exacti, si e foarte posibil ca asa sa si ramana, pentru ca, la aproape 35 de ani, Lucian Bute se prea poate sa-si fi schimbat planurile. Ceva, ceva a dat de inteles Jean Bedard, presedintele clubului Interbox plangandu-se in presa canadiana ca Freddie Roach il controleaza „la sange” pe Lucian. „Nu mai pot discuta atat de usor si de des cu el de cand Larouche nu-i mai este antrenor” sunt vorbe care lasa sa se intrevada ca Bedard stie mai mult decat spune. Intr-adevar, exigentul Roach este un zbir, dar atitudinea asta i-a adus doi campioni in portofoliu, Manny Pacquiao si Miguel Cotto. Alaturi de primul, Lucian Bute s-a antrenat zile la rand in Filipine, o companie la care nici nu visa pe vremea cand Stephane Larouche ii indruma cariera. Or, tocmai in asta sta teama canadienilor de la Interbox: le este frica nu care cumva romanul sa „emigreze” in Statele Unite si sa-si indeplineasca visul, acela de a boxa in America! Unul, doua sau mai multe meciuri, inca nu se stie, dar raspunsul la intrebarea „cand se va intampla?” il are doar Freddie Roach. Iar Bute stie asta, tocmai de aceea a a avut incredere sa-si lase finalul de cariera in grija unui slefuitor de diamante.

Reeditarea meciului cu Froch, cheia succesului

Canadienii sunt convinsi ca Lucian Bute va reveni in ring, dar nu impotriva argentinianului Bolonti, ci ca sa-l infrunte pe Mikkel Kessler. Numele danezului a fost rostit chiar de Jean Bedard, iar lista posibililor viitori adversari nu se opreste aici. Veterani ai boxului profesionist (categoria supermijlocie, la care romanul a detinut centura cu diamante) sunt si Carl Froch (37 de ani), Robert Stieglitz (34 de ani), Arthur Abraham (35 de ani) sau Karoly Balzsay (35 de ani). Cu fiecare dintre ei, Bute ar tine capul de afis al oricarei gale, iar bursa cu siguranta ca ar sari de un milion de dolari. Reeditarea unei lupte cu britanicul Froch ar sparge topurile audientelor atat peste Ocean, cat si-n Europa!

Bernard Hopkins, bunicul de milioane. De dolari!

La 49 de ani, Bernard Hopkins inca mai gaseste resurse (si financiare!) sa urce in ring. Ultima lupta, cu rusul Serghey Kovalev, i-a adus o bursa de trei milioane de dolari (platita de HBO), bani care i-au mai sters amaraciunea infrangerii. „Nimic nu ma poate impiedica sa boxez in continuare si am s-o fac, pentru un pret corect”, afirma „bunicul” Hopkins.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
383 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger