AcasăSPORTLucian Bute, star pe HBO

Lucian Bute, star pe HBO

Lucian Bute are centura cu diamante la categoria supermijlocie, versiunea IBF

Campionul roman, detinator al centurii cu diamante in versiunea IBF, categoria supermijlocie, isi cedeaza drepturile de imagine companiei „Time Warner”.

Lucian Bute are centura cu diamante la categoria supermijlocie, versiunea IBF

Contractul in valoare de sase milioane de dolari semnat cu „Showtime” in noiembrie 2010 prevede ca Lucian Bute sa boxeze in trei gale organizate de gigantul media american. La momentul acesta, mai este loc pentru o singura lupta, dupa care romanul devine „pugilist liber de contract”. „National” va poate dezvalui ca, in aceasta saptamana, avocatii campionului din Pechea negociaza intens cu reprezentantii „Showtime” ruperea angajamentului. „Din moment ce «Showtime» nu este interesata sa transmita un meci cu britanicul Froch, atunci nu mai are rost continuam colaborarea, avem cu totii alte planuri, alte viziuni”, ne-a declarat un apropiat de-al lui Bute.

Minimum trei meciuri, peste 6 milioane de dolari

Sefii „HBO” il curteaza pe Lucian Bute inca din toamna anului trecut, mai exact de cand Ken Hershman a demisionat din functia de presedinte al diviziei Sport a „Showtime” pentru un post in conducerea trustului „Time Warner”. Hershman este nimeni altul decat omul care l-a convins pe Bute, in 2010, sa semneze cu „Showtime”. Neoficial, oferta „HBO” este urmatoarea: minimum trei lupte, peste doua milioane de dolari pentru fiecare gala! Vorbim, in mod cert, de un contract net superior celui avut pana acum de Lucian Bute cu „Showtime”.

HBO are crema boxului mondial

Cei mai importanti pugilisti ai planetei se afla sub contract cu „HBO”: fratii Vitali si Vladimir Klitschko, Floyd Mayweather, Chad Dawson, Bernard Hopkins, Juan Manuel Marquez, Manny Pacquiao, Antonio Margarito sau Miguel Cotto. In trecut, sub organizarea „HBO” au boxat Oscar de la Hoya, Joe Calzaghe si Shane Mosley.

Urca la alta categorie din 2013?

Exista informatii ca, pentru Lucian Bute, o eventuala trecere la „HBO” va insemna incheierea socotelilor cu categoria „supermijlocie”. Puternicul trust media american isi doreste sa-l vada pe roman boxand in State, fie cu Bernard Hokpins (campion WBC), fie cu Chad Dawson, ambii fiind pugilisti la categoria semigrea.

Se duce peste Froch la Nottingham

Desemnat de catre IBF challenger obligatoriu al centurii cu diamante, britanicul Carl Froch nu doar ca va avea sansa sa lupte cu Lucian Bute, dar o va face si in fata propriilor fani. Ultimele informatii din tabara romanului indica faptul ca prima gala dintre cei doi pugilisti va avea loc in Anglia, la Nottingham, orasul natal al fostului campion WBC.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
503 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger