AcasăSPORTLucian Bute, cu lacrimi in ochi: S-a terminat pentru mine

Lucian Bute, cu lacrimi in ochi: S-a terminat pentru mine

Lucian Bute si-a anuntat retragerea din boxul profesionist.  „Mister KO” a transmis, cu lacrimi in ochi, ca decizia e una definitiva: se retrage din sportul care l-a facut cunoscut lumii intregi.

In varsta de 39 de ani, Lucian Bute a hotarat sa puna punct unei cariere de invidiat, cu un palmares demn de un mare campion: 35 de victorii si doar cinci infrangeri, 27 de succese prin knock-out, o centura mondiala aparata de noua ori.

Decizia e definitiva

„S-a terminat pentru mine. La 39 de ani, este momentul sa dau pagina. Asta este viata, imi e foarte greu, dar stiu ca e cea mai buna decizie. Nu mai am nimic de demonstrat, inca doua sau trei lupte pentru cativa dolari in plus nu ar fi schimbat nimic. Sunt sanatos si vreau sa ma ocup de familie, cei doi copii ai mei sunt cel mai frumos cadou pe care l-am primit Chiar daca voi mai primi oferte, le voi refuza. Cand iau o decizie, e definitiva si nu ma intorc”, a declarat galateanul, citat de Journal de Montreal. Principala explicatie pentru majora decizie este legata de corpul sau.

A recunoscut ca si-a atins limitele

„Reflexele mele, dorinta de a ma antrena si echilibrul nu mai sunt aceleasi. Iar acestea sunt semne ca ai incetinit. Boxul este un sport de reactie si nu iarta niciodata. De ce sa-mi risc sanatatea? Este foarte greu pentru un pugilist sa recunoasca faptul ca si-a atins limitele”. „Nu a contat doar faptul ca am devenit campion mondial, ci maniera in care am castigat centura. Imi amintesc si acum reactia publicului, sunt momente de neuitat. Un alt moment special a fost si la a doua lupta cu Librado Andrade, din Quebec. Din punctul meu de vedere, a fost cel mai bun meci al meu”, a mai punctat Bute, care se poate lauda ca a detinut titlul mondial IBF la categoria mijlocie intre 2007 si 2012. Invins de Carl Froch, in Anglia, in 2012, Bute nu a mai reusit sa se apropie de titlul mondial in ultimii ani.  Desi l-a invins pe Denis Grachev, a pierdut contra lui Jean Pascal si cu italianul Andrea Di Luisa. Au urmat trei infrangeri la rand pentru pugilistul roman, cu James DeGale, Badou Jack si Eleider Alvarez. Meciul cu Alvarez, din februarie 2017, va ramane ultimul al carierei. Fericit sa boxeze in Romania, Bute a ramas cu un gust amar dupa celebra Gala Bute, eveniment in urma caruia Elena Udrea si Rudel Obreja au fost trimisi in spatele gratiilor. Indiferent pe ce drum va apuca, este clar ca Lucian Bute va avea succes, fiind, mai intai de toate, un om cu un caracter deosebit.

author avatar
Maria Iordache
282 afisari

1 COMENTARIU

  1. Froch ia incheiat cariera dupa cum a si declarat! A zis (de Bute) ca e incredibil de prost ca a acceptat sa joace la Froch acasa in loc sa joace la Bute in Canada! Si dupa meci Froch a declarat(ca el efectiv) ia incheiat cariera lui Bute..! Si cam asa a si fost..KO in repriza a -6 a..

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger