AcasăSPORTLucian Bute: “Ii bat pe toti si abia apoi urc in categorie”

Lucian Bute: “Ii bat pe toti si abia apoi urc in categorie”

Bute este campion IBF din octombrie 2007

Provocat de Carl Froch la un meci in Anglia, Lucian Bute s-a declarat pregatit sa-i predea o lectie britanicului chiar la el acasa.

Bute este campion IBF din octombrie 2007

Aflat in cantonament in Florida, Bute, campionul mondial al versiunii IBF, la supermijlocie, spune ca a adunat destula experienta pentru a boxa fara probleme pe un teren ostil precum cel de la Nottingham, unde s-ar putea bate cu Froch. “Stiu cum este sa lupti sustinut de 15.000 de oameni, iar adversarul sa aiba doar 100 de fani. Daca voi merge la Nottingham, vor fi 15.000 de oameni impotriva mea. Imbratisez ideea de a lupta pe terenul adversarului. Acest lucru imi va da energie si voi fi mai agresiv” a afirmat Bute. Desi Froch, challengerul impus de IBF, a pierdut doua din ultimele patru meciuri, boxeurul nostru are numai cuvinte de lauda la adresa britanicului despre care spune ca “este puternic si are o barbie rezistenta. Nu prea face pasul inapoi, iar oricine sta in fata lui s-ar putea sa aiba probleme”.

In legatura cu planurile de viitor, Bute are un singur obiectiv: “Vreau sa stau cat mai mult la supermijlocie. Mi-am propus sa-i bat pe toti, sa unific centurile, iar abia apoi sa urc in categorie”. Stephane Larouche, antrenorul lui Bute, a precizat ca nu este nici el de acord cu urcarea in categorie in conditiile in care “Kessler, Ward si Froch sunt inca la supermijlocie. De ce sa urce la semigrea cand adversarii mari si meciurile mari sunt la supermijlocie?”. Lucian Bute a castigat toate cele 30 de meciuri sustinute la profesionisti si si-a aparat de noua ori cu succes centura de campion mondial in versiunea IBF.

author avatar
Cristi Ionita
166 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger