AcasăSPORTLucescu, ultimul refuz: „Niciodata inapoi!”

Lucescu, ultimul refuz: „Niciodata inapoi!”

Il Luce crede ca e vremea generatiei noi sa faca performanta

Se apropie meciul cu Norvegia, de la Oslo, iar perspectiva unei noi ratari a prezentei la un turneu final ingrozeste tot mai tare pe oricare microbist. Si, ca de obicei, numele lui Mircea Lucescu reapare pe buzele suporterilor echipei nationale, convinsi ca numai el poate redresa o formatie pentru care notiunea de inalta performanta este complet straina.

Il Luce crede ca e vremea generatiei noi sa faca performanta

Chiar daca oficial este fara angajament in momentul de fata, Lucescu nu ia in calcul varianta Romania. Nici nu a fost contactat de conducerea FRF, dar nici nu-si doreste sa fie, recunoaste chiar reputatul tehnician. Invitat la „Marius Tuca Show”, Il Luce a vorbit despre amaraciunea provocata de indepartarea sa de la carma „tricolorilor”, la mijlocul anilor ’80, desi au trecut trei decenii de atunci! „Eu, cand am plecat, am spus ca nu ma mai intorc niciodata. Si eu, si Razvan, la fel am zis! Eu am plecat dupa un 4-0 cu Austria, pentru ca au considerat o nedreptate strigatoare la cer faptul ca construisem o echipa total tanara, cu jucatori de la Craiova si Hunedoara in general; plus cei care au aparut, Steaua, pe urma Dinamo… Aveam o echipa foarte tanara, de care au profitat dupa de 1990 cei care au condus mai departe. Dar… Nu e bine sa te intorci acolo unde ai mai fost. Nu e bine! Am ramas cu aceasta satisfactie ca lumea m-a dorit timp de 30 de ani la echipa nationala. Asa ca haideti sa nu vorbim despre lucrul asta, ca nici nu se pune problema sa ma intorc. E vremea generatiei noi, o generatie buna de antrenori. Ei trebuie sa duca nationala mai departe, cu foarte multa pasiune”.

Despre sansele de calificare la turneul final al Euro 2020, Lucescu crede in ele si declara ca adversare ca Suedia si Norvegia nu reprezinta niste echipe de pierdut: „De data asta o sa reusim. Sper, dar nici nu as vrea sa ne incarcam cu iluzii. Nu va fi usor, dar eu cred ca jucatorii nostri au calitatile necesare pentru a infrunta marile echipe ale Europei. Avem sanse mari. Nu vad cum ar putea sa fie mai buna decat noi nici Suedia, nici Norvegia”.

Sfat pentru Hagi

Pe de alta parte, Mircea Lucescu vede in proiectul lui Gica Hagi salvarea fotbalului romanesc, o sansa pe care, in absenta Academiei de la Ovidiu, nu am fi avut-o.

„Ce pot sa spun despre echipa nationala a Romaniei? De acum incolo exista si sperante, pentru ca a aparut aceasta generatie de jucatori tineri, educati, construiti… Talent am avut dintotdeauna si asta-i meritul principal al lui Gica Hagi, care a dat o linie de confruntare cu celelalte echipe, mizand foarte mult pe jucatori tineri. Din pacate, posibilitatile lui financiare nu l-au ajutat sa se mentina si trebuie sa vanda din jucatorii pe care-i creste. Eu stiu de la Sahtior ce inseamna asta, daca echipa nu vindea, putea sa joace un rol mare, in primele 5-6 formatii din Europa. Acelasi lucru cu Gica Hagi. Acum problema e de organizare, ca fara o buna organizare nu poti castiga nimic”. Norvegia – Romania se joaca pe 7 iunie, de la ora 21:45, la Oslo.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
238 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger