AcasăSPORTLucescu scoate 20 de milioane de euro din Ucraina!

Lucescu scoate 20 de milioane de euro din Ucraina!

Ultimul manager adevarat din fotbalul modern spune adio unui proiect pe care l-a construit vreme de 12 ani. Mircea Lucescu lasa in spate Sahtiorul cu toate problemele sale si priveste spre Rasarit, caci acolo l-ar putea duce urmatoarea provocare.

Despartirea de Ucraina se produce in cel mai placut mod cu putinta: „Il Luce” pleaca avand agatata de gat o noua medalie (a 22-a pe banca Sahtiorului), dar si cu conturile pline!

Platit regeste de miliardarul Rinat Ahmetov, Lucescu a strans in jur de 20 de milioane de euro din perioada petrecuta la Donetk. A facut performanta, a fost recompensat pe masura, astfel ca, in 12 ani, s-a adunat o suma deloc de neglijat, pe care antrenorul roman a ales s-o depoziteze in bancile din Ucraina.

Rinat Ahmetov

Problemele au aparut in 2014, o data cu izbucnirea revolutiei civile. Printre primele masuri luate la vremea respectiva de noua putere de la Kiev (premierul Arseni Iateniuk) a fost si aceasta: nicio persoana nu poate retrage din conturi, intr-un singur an, o suma mai mare de 500.000 de euro! Cu 20 de milioane pe numele sau, Lucescu ar putea scoate banii abia peste 40 de ani!

Iata de ce Mircea Lucescu a stat „prizonier” in Ucraina aproape doi ani, desi tara era in plin conflict armat! Mai mult, necazuri a avut (si inca mai are) si Rinat Ahmetov. Candva, despre el se stia ca este omul fostului presedinte, Viktor Ianukovici. O data cu schimbarea puterii, boss-ul din Donetk a fost perceput de catre Petro Porosenko (noul presedinte) drept un rusofil protejat de Kremlin. Treptat, multe dintre afacerile lui Ahmetov au intrat in atentia Fiscului si a procurorilor, iar o parte dintre ele a fost inchisa.

Intalnire decisiva cu Ahmetov

Sambata seara, Sahtior a cucerit Cupa Ucrainei, trofeu dedicat lui Mircea Lucescu. A doua zi, la pranz, romanul a mers la resedinta lui Rinat Ahmetov, cei doi discutand si chestiunea celor 20 de milioane de euro blocate in bancile ucraineene.

Ca Lucescu si-a rezolvat problema retragerii banilor, n-ar trebui sa ne indoim de asta. Interesant este de aflat si cum a facut asta. Se prea poate ca Rinat Ahmetov sa-i transfere 20 de milioane de euro din conturile sale externe, suma pe care urmeaza sa si-o recupereze in momentul in care „Il Luce” primeste unda verde sa retraga banii din Ucraina.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
780 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger