AcasăSPORTLucescu propus de Akhmetov si la nationala Ucrainei pe salariu dublu

Lucescu propus de Akhmetov si la nationala Ucrainei pe salariu dublu

Patronul lui Sahtior Donetk este atat de increzator in calitatile tehnicianului roman incat sustine ca, avandu-l pe acesta la timona, nationala Ucrainei se poate califica la Mondiale si Europene fluierand.

Lucescu a castigat 15 trofee cu gruparea finantata de Akhmetov

Dupa ce a simtit aerul tare al Euro 2012, unde s-a calificat din postura de gazda a competitiei, Ucraina cauta solutii pentru a-si asigura prezenta constanta la turneele finale viitoare, C.M. din Brazilia si Europenele din 2016. Una dintre variante este cooptarea ca selectioner a lui Mircea Lucescu, antrenorul lui Sahtior Donetk.

Varianta nu este agreata de Anatoly Konkov, noul presedinte al Federatiei de Fotbal a Ucrainei, dar se bucura de sustinerea lui Rinat Akhmetov, patronul „minerilor” si unul dintre cei mai influenti oameni din zona. Afaceristul este gata sa impace si capra si varza, precizand ca este dispus sa-i dubleze salariul romanului (de la 3,5 milioane de euro pe an la 7 milioane) daca acesta accepta sa se ocupe in paralel si de nationala. Pentru a-l multumi si pe Konkov, Akhmetov i-a propus ca Federatia sa nu se implice in plata salariului, miliardarul din Donetk urmand sa devina al doilea om din lume care plateste cheltuielile unui antrenor de echipa nationala, dupa Roman Abramovici, care sustine financiar mentinerea lui Fabio Capello la reprezentativa Rusiei. „Stiu ca unii si-ar dori ca selectionerul sa fie ucrainean, insa nu trebuie sa refuzam un strain care accepta sa munceasca pentru binele nostru, mai ales daca acesta aduce un plus”, declara Akhmetov. Ucraina ocupa locul 5 in Grupa H din preliminariile pentru Mondialul din 2014, cu numai doua puncte obtinute din primele trei meciuri.

author avatar
Cristi Ionita
336 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger