AcasăSPORTLucescu, la sueta cu Ferguson

Lucescu, la sueta cu Ferguson

In timp ce prin Liga 1 superstaruri ca Laurentiu Reghecampf se preocupa de mai mult de balacareli decat de fotbal, in Europa marii antrenori pun la cale afaceri importante. Este si cazul lui Mircea Lucescu, proaspat instalat pe banca lui Zenit St.Petersburg.

Cel mai titrat tehnician roman al momentului s-a intalnit aseara cu Alex Ferguson, in Elvetia, cei doi discutand despre viitorul fotbalului pe continent si influenta sponsorilor in viata echipelor. Nu este exclus ca Lucescu si Ferguson sa fi atins si subiectul unor posibile transferuri pe axa Zenit – Manchester United, mai ales ca noul manager al „diavolilor”, Jose Mourinho, a pus pe liber vara aceasta o gramada de jucatori. „Il Luce” se afla de doua zile in Elvetia, acolo unde are loc anuala intalnire a celor mai importanti antrenori de pe continent.

Altfel, despre situatia de la formatia favorita a lui Vladimir Putin, Lucescu a recunoscut ca vanzarea brazilianului Hulk i-a dat peste cap toate planurile: „Hulk era un jucator extrem de important, pentru ca tot jocul lui Zenit depindea de el. Dupa plecarea lui a trebuit sa schimbam totul, si metodele de antrenament si organizarea jocului si participarea tuturor jucatorilor in faza ofensiva. Vorbim, totusi, despre fotbalisti de valoare pe care i-a luat Zenit acum 3-4 ani.. Rusii au cheltuit enorm de multi bani, de aceea nu au mai reusit sa transfere pe nimeni fiindca intrau in contradictie cu fair-play-ul financiar, legea impusa de UEFA. Prin plecarea acestor jucatori se elibereaza si posibilitatea de a face transferuri in viitor”.

author avatar
National
81 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger