AcasăSPORTLPF a vandut drepturile de televizare pentru Liga I cu 168 de...

LPF a vandut drepturile de televizare pentru Liga I cu 168 de milioane de euro plus bonusuri

Liga Profesionista de Fotbal si cluburile din Liga I se vor umple de bani, dupa ce LPF a vandut drepturile de televizare pentru meciurile de fotbal din Liga I.

Informatia a fost confirmata de reprezentantii LPF pe site-ul oficial al Ligii, cei de la LPF incheind un parteneriat media, in acest sens, cu o companie specializata din Uniunea Europeana.

Acordul, prezentat de cei de la LPF, este valabil pentru urmatoarele cinci sezoane competitionale, urmand a expira in vara lui 2019.

Conform acordului, cei de la LPF vor incasa aceeasi suma ca si in perioada 2011-2014, respectiv 33,6 milioane de euro pe sezon. La un calcul simplu rezulta ca Liga va incasa 168 de milioane de euro in cinci ani, iar cei de la LPF sustin ca suma este neconditionata de banii obtinuti de firma respectiva la o recomercializare a drepturilor tv.

In plus, LPF obtine si bonusuri importante pe langa suma respectiva. Liga are promis cate un milion de euro pe sezon, daca infiinteaza Cupa Ligii, si 20% din veniturile nete din publicitate realizate de posturile tv cu ocazia transmiterii in direct a meciurilor din Liga I.

Cu ocazia semnarii respectivului acord, Gino Iorgulescu a precizat ca „mi-am respectat angajamentele asumate fata de cluburile din Liga I la momentul in care am fost ales presedinte al LPF”.

sursa foto: lpf.ro

author avatar
Cristi Ionita
218 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger