AcasăRecomandariLovitura pentru Anamaria Prodan: FIFA desfiinteaza meseria de impresar!

Lovitura pentru Anamaria Prodan: FIFA desfiinteaza meseria de impresar!

Criza ori pur si simplu apetitul dictatorial al celor care conduc forul mondial sta la baza unei decizii halucinante pe care FIFA intentioneaza sa o ia incepand cu 2015: desfiintarea meseriei de agent de jucatori.

Anamaria Prodan asteapta cu zambetul pe buze noile reglementari FIFA

Arestarea fratilor Ioan si Victor Becali i-a deschis calea Anamariei Prodan spre controlul total al spumei fotbalului romanesc, cel putin acesta este telul vizat de sotia lui Laurentiu Reghecampf. Primul pas facut in acest sens a fost abordarea lui Dorin Rotariu, talentatul mijlocas dinamovist, considerat viitorul lider al „nationalei”; fara interventia in forta a conducerii din Stefan cel Mare, pustiul de numai 17 ani si-ar fi facut rost de prima tradare din cariera. Chiar si cu acest esec, Anamaria Prodan nu dispera, la firma fratilor Becali mai sunt destui jucatori buni de prins in nada.
Si, totusi, planurile par a-i fi spulberate de un zvon care capata tot mai multa greutate. Se aude ca FIFA vrea sa revolutioneze sistemul de transferuri imediat ce ia sfarsit Cupa Mondiala din vara. Dupa turneul final brazilian, specialistii de la Zurich au misiunea sa gaseasca/ propuna solutii pentru inlocuirea meseriei de impresar de jucatori! In tara noastra, chiar presedintele FC Dinamo, Constantin Anghelache, a vorbit despre asta: „Am informatii clare si stiu ce vorbesc. De la anul, agentii de jucatori vor fi desfiintati de FIFA!”.

Transferuri intermediate de avocati

Exista si o prima varianta de inlocuire a impresarilor aruncata pe piata: transferurile vor fi intermediate chiar de avocati, lucru care in prezent nu este posibil, agentii de jucatori avand statut propriu, recunoscut de FIFA! Din cate se pare, firmele de specialitate juridica nu vor putea percepe un comision mai mare de 3%, aspect care va fi, de asemenea, reglementat de forul mondial.

Control total asupra drepturilor tv

Nu ar fi pentru prima data cand FIFA intervine in forta pe o piata financiara in continua crestere, dar asupra careia nu are controlul. La fel a procedat forul condus de elvetianul Sepp Blatter si cu drepturile tv ale marilor competitii internationale, pe care acum le liciteaza direct, dupa bunul plac, fara intermediari si comisioanele aferente lor.

Gardos nu a semnat cu Piotr Chiodi

Cu fratii Becali la puscarie, de activitatea firmei de impresariat se ocupa Pietro Chiodi. Italianul este cununat de Victor Becali si omul sau de incredere si a primit misiunea de a semna noi contracte de reprezentare cu jucatorii, dar pe societatea sa. Dintre toti, se pare ca doar Florin Gardos ar fi refuzat propunerea, stelistul motivand ca acum nu-i sta gandul la aceasta problema. Conform „ziare.com”, coechipierii sai Cristi Tanase si Alexandru Chipciu si-au dat acordul sa continue colaborarea cu familia Becali.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
2.404 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger