AcasăSPORTLovitura pe piata transferurilor! Petrolul este aproape sa-l ia pe Ianis Zicu

Lovitura pe piata transferurilor! Petrolul este aproape sa-l ia pe Ianis Zicu

Dupa ce a reusit inregimentarea lui Adrian Mutu, care este asteptat la reunirea lotului, pe 15 ianuarie, oficialii clubului de fotbal Petrolul Ploiesti sunt gata sa mai dea inca o lovitura pe piata transferurilor.

Aflata pe locul 2 in Liga I, la doua puncte de liderul Astra Giurgiu, Petrolul Ploiesti simte miros de Liga Campionilor, iar oficialii gruparii prahovene sunt gata sa arunce cu bani in stanga si in dreapta pentru a-si indeplini visul, castigarea titlului de campioana nationala si calificarea in grupele UEFA Champions League.

Astfel, dupa ce au batut palma cu veteranul Adrian Mutu, care va incasa 500.000 de euro pe an la Petrolul, ploiestenii sunt pe punctul sa dea o noua lovitura pe piata transferurilor.

Conform digisport.ro, trupa antrenata de Cosmin Contra este gata sa bata palma cu Ianis Zicu, fotbalist devenit liber de contract dupa despartirea de FC Gangwon, din Coreea de Sud.

Ambele parti au confirmat negocierile si este posibil ca Zicu sa bifeze un salariu cel putin la fel de mare precum Mutu, mai ales ca vine din postura de jucator liber de contract.

Apropiatii lui Zicu sustin ca fotbalistul mai are si alte oferte din Turcia si din Ucraina, dar perspectiva unei eventuale participari in grupele UEFA Champions League il incurajeaza sa accepte oferta venita de la Petrolul.

Ianis Zicu (30 de ani) a evoluat constant bine la echipele pe la care a trecut, fiind apreciat, deopotriva, de fani si oficiali. Zicu a fost golgeter la Rapid (13 goluri in 30 de meciuri), la Poli Timisoara (18 goluri in 30 de meciuri), la TSKA Sofia (13 goluri in 15 meciuri) si la FC Gangwon (15 goluri in 44 de meciuri).

La ultima dintre echipe a ajuns, dupa ce a suferit o accidentare grava in perioada petrecuta la Pohang Steelers. Pentru a-si reveni, cei de la Pohang l-au imprumutat, prima data la Gangwon, iar oficialii micutei grupari din provincia Gangwon s-au indragostit atat de tare de Zicu incat au solicitat, apoi, transferul definitiv.

Totusi, din cauza salariului mare, managerul Choi Moon Soon, nimeni altul decat guvernatorul provincei, a decis sa renunte la internationalul roman dupa un an si jumatate.

author avatar
Cristi Ionita
247 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger