AcasăSPORTLovitura lui 2024: Cristi Chivu, antrenor în Serie A!

Lovitura lui 2024: Cristi Chivu, antrenor în Serie A!

Cristi Chivu, fostul căpitan al României, se află într-o situație de cumpănă în ceea ce privește cariera sa de antrenor la Inter. El a preluat conducerea grupelor de juniori ale echipei în 2018 și, începând cu 2021, a fost responsabil pentru formația de tineret, activând în campionatul „Primavera”. Acum, contractul său cu gruparea milaneză se apropie de sfârșit, va expira în vara acestui an, iar informațiile indică faptul că este pregătit să ia o decizie majoră.

Chivu va părăsi „tineretul” Interului pentru a face pasul spre o echipă de seniori.

Italia sau Olanda?

După ce a câștigat titlul de campion cu „speranțele” interiste, în 2022, Cristi Chivu este gata de plecare. Și lasă formația cu niște rezultate excelente: Inter e prima în clasament, cu o serie de victorii uriașe.

Și, atunci, de ce se desparte de Inter? Tocmai asta fapt ca plecarea să fie și mai dubioasă.

Răspunsul nu poate fi decât unul singur: este clar că a sosit oferta carierei pentru tânărul antrenor român. E timpul să facă pasul în fotbalul mare și să devină „principal” la o echipa de seniori.

Cristian Chivu a fost apreciat în Olanda, pe vremea când juca la Ajax, dar perioada de glorie a trăit-o în tricoul celor de la Inter Milano, în Italia. Astfel, preconizăm că fostul internațional român are deja pe masă o ofertă cel puțin tentantă de a antrena într-unul dintre cele două campionate.

Presa sportivă din Italia a scris despre interesul anumitor cluburi mari din Europa de a-l avea ca manager pe Chivu.

„Cu peste patru ani de experiență la nivelul echipelor de juniori ale lui Inter și un titlu de campion cucerit cu formația Primavera în vara anului 2022, Cristi Chivu a atras atenția mai multor cluburi importante din Europa, iar la finalul acestei stagiuni urmează să facă un pas major în carieră.

Contractul lui expiră pe 30 iunie 2024, iar în vara asta ar urma să facă pasul la un club mare. Câteva formații, unele din Italia, iar altele din străinătate, s-au interesat deja de Chivu în ultimele luni, dar românul a decis să rămână la Inter până la momentul potrivit. Va veni și acel moment, fiți siguri!”, notează cea mai titrată publicație sportivă din lume, Gazzetta dello Sport.

Totuși, se pare că acel moment a venit mai devreme decât se așteptau jurnaliștii italieni. Mai rămâne de văzut care va fi destinația lui Cristian Chivu. După Radu Drăgușin la Tottenham, România se pregătește să-și croiască nume și în elita antrenoratului prin Cristi Chivu.

author avatar
Mihail Ioan
55.567 afisari

6 COMENTARII

  1. Merită tot cei mai bun și faptul că a început de la echipa de tineret, ieste un egzemplu, de dăruire pentru, meseria de antrenor, bravo lui pentru tot ce a făcut ca și fotbalist, dar și pentru manca depusă ca antrenor la copii și juniori, bravo Cristi Chivu felicitări……

    • Amice Anonim ești o rușine pentru românii care mai sunt în stare să scrie CORECT în limba română.
      Nu ai nicio treabă cu virgulele, cu cratima. „Ieste” „egzemplu” Rușinos!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger