AcasăSPORTLovitură "în plin" Campionat Mondial de Handbal 2023: Cristina Neagu se retrage...

Lovitură „în plin” Campionat Mondial de Handbal 2023: Cristina Neagu se retrage de la naţională!

Tricolorele au primit o adevărată lovitură „în plin” Campionat Mondial de Handbal 2023: Cristina Neagu se retrage de la naţională!

După 17 ani petrecuți sub „tricolor”, jucătoarea de la CSM București a dezvăluit că acest turneu final este ultimul pentru ea la prima reprezentativă.

De ce se retrage Cristina Neagu?

Ajunsă la vârsta de 35 de ani, Cristina Neagu este o sportivă măcinată de accidentări. De altfel, ea e indisponibilă pentru partidele României din grupa preliminară de la Campionatul Mondial 2023 tot din pricina unei lovituri.

Jucătoarea noastră speră însă să fie aptă pentru jocurile din grupa principală, pentru a putea bifa câteva prezențe la ultimul ei turneu final.

Aşadar, desele accidentări şi programul aglomerat de la CSM București au determinat-o pe Cristina Neagu să renunţe la echipa naţională de handbal a României.

Anunţul Cristinei Neagu

Mă simt mai bine, în fiecare zi mă simt mai bine. Ultima oară am intrat în sală cu echipa, am avut nişte aruncări. Nu știu exact care e situația. Încerc în fiecare zi să fac mai mult. Dar pentru a intra într-un joc trebuie să am măcar un antrenament full cu echipa.

Am făcut eforturi foarte mari în ultimele trei săptămâni pentru a fi aici, pentru a mă recupera. Îmi doresc să intru, să ajut echipa. Nu este cea mai fericită situație pentru mine, având în vedere că nu m-am antrenat de trei săptămâni. Dacă voi putea să intru în teren, voi da totul să ajut echipa.

Pentru mine este o mare bucurie să revin aici. Îmi place foarte mult această sală, îmi place energia. Cred că aceste turnee organizate în Scandinavia, în Danemarca în special, au ceva special. Sunt bucuroasă să fiu aici şi îmi doresc să fiu pe teren şi să joc.

Cu siguranţă este ultimul Campionat Mondial. Dacă totul va merge bine şi ne vom califica la Jocurile Olimpice, ar fi o încoronare a performanţelor la nivelul echipei naţionale. Ar fi extraordinar să ne calificăm la Jocurile Olimpice.

Cred că cel mai important ar fi să fim cu picioarele pe pământ, să luăm meci cu meci. Deocamdată nu este nimic câştigat, mai e mult până departe”, a spus Cristina Neagu pentru Fanatik.

author avatar
Andrei Ștefan