AcasăSPORTLovitura dura pentru Steaua: LPF redeschide cazul "Valiza"!

Lovitura dura pentru Steaua: LPF redeschide cazul „Valiza”!

Oficialii clubului Steaua primisera asigurari, mai ales din partea lui Dumitru Dragomir, ca pot sta linistiti in cazul „Valiza”, dar ultimele informatii arata ca dosarul va fi redeschis pe linie sportiva.

Valentin Alexandru, secretarul general al LPF, sustine ca in mod sigur membrii comisiilor LPF vor reanaliza cazul, dar asteapta sa vada sentinta definitiva a ICCJ in privinta lui Gigi Becali si a celorlalti oficiali stelisti implicati in caz.

Valentin Alexandru este de parere ca Steaua risca mai degraba o depunctare decat o retrogradare, insa totul va fi analizat dupa ce se va stabili concret pentru ce fel de infractiune a fost condamnat Gigi Becali in acest caz. Pedeapsa pe linie sportiva difera daca vorbim de fapte de coruptie sau de dare de mita.

Cel mai probabil, cazul va fi rejudecat de o comisie condusa de Daniel Florea, presedintele Curtii de Arbitraj pentru Fotbal in 2008, for care a achitat Steaua la prima instanta, iar apoi a fost desfiintat.

Comisia de Disciplina si Comisia de Apel decisesera depunctarea Stelei cu 7 puncte in cazul „Valiza”, in 2008, la vremea respectiva Gigi Becali sustinand ca a fost exclusiv manevra lui Mircea Sandu, pe care il acuza ca nu vrea Steaua in Liga Campionilor.

In cele din urma, CAF-ul a anulat deciziile Comisiei de Apel, iar apoi, conform digisport.ro, cei trei membri, in frunte cu Daniel Florea, au fost revocati din cauza neregulilor constatate de Comisia de analiza a legalitatii hotararilor pronuntate de organismele jurisdictionale ale FRF in cazul „Valiza”.

author avatar
Cristi Ionita
166 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger