AcasăRecomandariLovitura de palat in fotbalul romanesc. Bomba vine de la Liga: Mitica...

Lovitura de palat in fotbalul romanesc. Bomba vine de la Liga: Mitica vrea sefia FRF!

Cu un an inaintea alegerilor de la Federatia Romana de Fotbal, Dumitru Dragomir a declansat razboiul. Atacuri succesive la adresa selectionerului Piturca, plus cateva sageti otravite lansate in directia „Nasului” Sandu, totul cu scopul de a-si forma imaginea unui salvator al fotbalului romanesc. Scenariul e scris, Dragomir il parcurge deja.

Dragomir nu vrea sa-i mai tina spatele lui Sandu

Asemenea bataliilor de pe scena politica, si in fotbal se duc lupte grele pentru putere. Speriat ca-si poate pierde influenta o data cu venirea „lupilor tineri” in Federatie (Gica Popescu este asteptat sa candideze la FRF, Dan Petrescu si Gica Hagi s-ar putea alatura proiectului), Dumitru Dragomir isi pregateste terenul, inca din primul semestru al anului, pentru cea mai mare lovitura posibila: depunerea candidaturii la functia de presedinte al Federatie Romane de Fotbal!

Victor Piturca

Mai intai, l-a atacat pe Piturca

Apropiatii lui Dragomir spun ca drumul acestuia catre scaunul de presedinte al FRF nu putea incepe mai bine decat cu un scandal mediatic pe marginea echipei nationale, un capitol drag iubitorilor de fotbal din Romania. Iar acesta a venit imediat dupa remiza nationalei de la Budapesta, continuand si mai abrupt dupa dezastrul „tricolorilor” de la Amsterdam. „Piturca trebuia sa-si ceara scuze si nu in fata suporterilor echipei nationale, ci a intregii tari! Eu nu ii cer demisia, dar trebuia tras un semnal de alarma. Sunt satul de bla-bla-uri, am gandit ca toti romanii; daca noi suntem tampiti si doar el e destept, foarte bine”.

Adalbert Kassai

Racolarea lui „Bella”, omul lui Mircea Sandu

Constient ca demersul nu poate avea succes daca porneste „Jihadul” de unul singur, „Corleone” si l-a tras ca aliat pe Adalbert Kassai, omul numarul 2 de la „Casa Fotbalului”, dar si una dintre cele mai influente voci din fotbalul autohton, un personaj cu relatii batatorite. Astfel se explica si vorbele dulci pe care le-a rostit Dragomir, in ianuarie, la adresa lui „Bella”: „Ma indoiesc ca oricine vine la FRF ii va schimba pe Mihalache sau Kassai. Gica Popescu nu va ajunge niciodata presedinte fara ei. Poate sa vina el cu orice avalansa posibila, fara ei doi nu se poate! Pai, lui Popescu ii va fi foarte greu sa stie ce e in Federatie, de aia trebuie ca cel putin trei ani sa continue cu actuala echipa. Si geniu sa fie, fara Kassai si Mihalache va avea sincope! Va fi un fiasco daca nu-i pastreaza. E clar ca, daca ii are pe cei doi dusmani, nu va iesi presedinte. Kassai, cu oricine s-ar lupta, ar castiga alegerile”.

Aliatul nr. 1 controleaza cluburile mici

Federatia Romana de Fotbal numara peste 300 de membri afiliati, fiecare cu drept de vot in cadrul Adunarii Generale, for care va desemna inlocuitorul lui Mircea Sandu in 2014. Cum Dumitru Dragomir conduce doar Liga 1 (18 echipe, deci tot atatea voturi), este clar ca viitorul presedinte al FRF va depinde, practic, de optiunile exprimate de catre reprezentantii cluburilor din esaloanele inferioare. In aceasta situatie, ajutorul lui Adalbert Kassai devine esential; se spune ca nimic nu misca in Liga 2 si Liga 3 fara acceptul secretarului general al FRF!

Sandu nu mai candideaza, Popescu e favorit

Dupa mai bine de 20 de ani la conducerea FRF, Mircea Sandu a anuntat ca nu mai candideaza pentru un nou mandat. „Nasul” Sandu vrea, in schimb, functia de presedinte onorific, doar ca sa poata ramane membru in Comitetul Executiv al UEFA. Pe de alta parte, Gica Popescu a lasat de inteles se va inscrie in cursa, iar specialistii considera ca fostul international – in ciuda problemelor avute cu legea – este si va ramane marele favorit al alegerilor din vara viitoare. Convins ca Popescu este deja sprijinit, din umbra, de liderul FRF, Dumitru Dragomir l-a atacat, ieri, pe Mircea Sandu, caruia i-a cerut demisia, numai ca, atentie!, „Corleone” nu a pronuntat numele „Nasului”: „Daca Piturca spune ca nu are un obiectiv anume la echipa nationala, atunci sa plece si el, si toti cei care nu i-au impus un obiectiv! Lui Mircea Sandu oricum nu-i mai pasa atat de mult pentru ca va pleca de la Federatie. Cand pleci, asa se intampla”.

Valentin Alexandru

Scenariul perfect: Dragomir la FRF, Alexandru preia Liga!

Daca scenariul scris de Mitica Dragomir va avea un final fericit, inlocuitorul lui la Liga Profesionista ar putea deveni Valentin Alexandru, actualul secretar general al institutiei. „Corleone” insusi l-a nominalizat in dese randuri drept succesor al sau, asa ca n-ar fi o surpriza pentru nimeni alegerea lui Alexandru in functia de presedinte al LPF. Mai ales ca aghiotantul lui Dragomir are o relatie buna cu toate cele 18 cluburi din Liga 1.

Vrea si drepturile tv pentru Liga 2

Pentru Dumitru Dragomir, alegerile de la FRF, din 2014, au o importanta colosala, deoarece se suprapun cu negocierile pentru drepturile tv din Liga 1. Iar „Corleone” vrea sa puna pe masa tratativelor cu trusturile media interesate si meciurile din esalonul imediat inferior si pe cele din Cupa Romaniei, deci un pachet all-in al transmisiunilor din fotbalul romanesc! Cum Liga 2 si Cupa Romaniei sunt competitii organizate si patronate de Federatie, este clar ca Dragomir ar putea comercializa drepturile tv aferente acestor intreceri doar daca ajunge presedinte la Federatie.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
987 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger