AcasăSPORTLotul lui Dinamo, de patru ori mai ieftin decat Metalist Harkov

Lotul lui Dinamo, de patru ori mai ieftin decat Metalist Harkov

Metalist a ocupat locul 3 in campionatul Ucrainei in fiecare din ultimele sase sezoane

Dinamo, una dintre cele trei reprezentante ale Romaniei in play-off-ul Europa League, isi masoara fortele, in aceasta seara, cu Metalist Harkov, grupare considerata a treia mare forta a fotbalului ucrainean, dupa Sahtior Donetk si Dinamo Kiev.

Metalist a ocupat locul 3 in campionatul Ucrainei in fiecare din ultimele sase sezoane

Misiunea elevilor lui Dario Bonetti este dificila, cifrele ultimilor ani fiind net favorabile adversarilor din Harkov. Daca tactica dinamovistilor a tinut mai degraba de domeniul „heirupism-ului”, ucrainenii au reusit sa combine talentul unor fotbalisti sud-americani, precum Jose Ernesto Sosa (adus de la Napoli pentru 2,5 milioane de euro) sau Taison (transferat de la Internacional Porto Alegre pentru 6,5 milioane de euro), cu dorinta de afirmare a unor pusti din propria ograda, ca Volodimir Lisenko (23 de ani) sau Yuri Chonka (20 de ani).

De altfel, Metalist a spart pusculita in ultimii cinci ani, cand a cheltuit peste 65 de milioane de euro pentru a-si asigura semnaturile a 11 fotbalisti (brazilieni si argentinieni). Gratie acestei actiuni, lotul antrenat de Miron Markevich a ajuns sa fie cotat undeva la aproape 80 de milioane de euro, cam de patru ori cat lotul dinamovistilor, creditat la circa 20 de milioane de euro.

author avatar
Cristi Ionita
125 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger