AcasăSPORTLiverpool a rupt blestemul! A devenit campioana Angliei după 30 de ani

Liverpool a rupt blestemul! A devenit campioana Angliei după 30 de ani

Liverpool

E oficial! Liverpool e campioana Angliei. Titlul, care s-a lăsat așteptat 30 de ani, a fost adus de Jurgen Klopp, cel care sezonul trecut, câștiga Liga Campionilor.

Liverpool a spulberat-o pe Crystal Palace, cu 4-0, miercuri seară. Mai avea nevoie de orice alt rezultat în afară de victoria celor de la City pe terenul lui Chelsea pentru a desface şampania. Şi, pe „Stamford Bridge“ totul a decurs, aşa cum şi-au dorit „cormoranii“.

Cu şapte runde înainte de terminarea campionatului, când mai sunt doar 21 de puncte puse în joc, Liverpool are un avans de 23 de puncte faţă de Manchester City şi nu mai poate pierde locul 1.

Suporterii au sfidat pandemia și au sărbătorit până-n zori

Liverpool câştigă titlul cu numărul 19 din istorie, primul după 30 de ani. Suporterii au petrecut pe străzi până dimineața. Nu au mai ținut cont de distanțare socială sau alte reguli și au făcut un adevărat spectacol pe străzi. Cei mai mulți s-au adunat în fața stadionului Anfield, în timp ce unii au preferat să meargă chiar la arena Stamford Bridge, unde Manchester City a pierdut.

Jurgen Klopp, în lacrimi!

După meciul lui Manchester City, antrenorul celor de la Liverpool a apărut la Sky Sport îmbrăcat în echipamentul echipei sale. După doar câteva minute nu a mai putut să-și stăpânească lacrimile.

„Nu am cuvinte, este incredibil. Să devin campion cu acest club este de-a dreptul increibil. Este o realizare incredibilă pentru jucătorii mei, sunt foarte bucuros că pot să-i antrenez. Nu am știut cum vor arăta meciurile după pauză, totul e schimbat acum, dar a ieșit bine până la urmă. Dedicăm titlul suporterilor, am lucrat împreună”, a spus antrenorul, pentru cei de la Sky Sport.

author avatar
Andreea Vlad
146 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger