Little Boy

In ciuda trancanelilor de prin presa autohtona, din care reiesea ca trupa lui Piturca va da ortul popii pe plaiurile manoase ale Luxemburgului, iata ca alde Torje, zbenguindu-se pe iarba terenului cu tribune cam firave-n spectatori, si-au pus ambitia la cale si le-au fracturat intentiile adversarilor, trantindu-le acestora doua ghiulele intre bare, una mai frumoasa decat alta.

Torje a marcat ambele goluri ale tricolorilor in Luxemburg

E drept ca pana pe la mijlocul primei reprize baietii nostri s-au cam balbait, mai ales in minutele din debutul partidei, cand pseudopodele salvatoare ale lui Tatarusanu i-au lasat pe hulpavii paianjeni asezati la panda in ochiurile plasei sa-si continue nestingheriti vanatoarea de musculite. Altfel… am fi pornit-o, cum se zice, prost! Dar uite ca norocul a fost cu noi, si dupa un sfert de ora de „incalzire” am luat jocul pe cont propriu, obligandu-i pe luxemburghezi sa alerge fara spor. Micutul Torje, poreclit de cei din tribuna Little Boy (aluzie la necrutatoarea bomba atomica), a aruncat doua tiribombe in poarta nefericitului Joubert, lamurind definitiv chestiunea pentru care Piturca si-a dus echipa in Luxemburg. Jocul a fost destul de incins, dovada stand cele cateva cartonase si unele discrete cotonogeli.

Din pacate, proaspatul macaronar Torje a „furgasit” (vorba preluata din fostul cartier bucurestean Plumbuita) un cartonas galben, care ii ia dreptul sa joace astazi impotriva Frantei! Si ce nevoie era de explozia lui… Little Boy, dar, deh, asta-i… placa! Revenit la comanda tricolorilor, Victor Piturca a mers, cum ii este felul, pe propria-i mana, alcatuind echipa dupa criterii doar de el stiute, dar care, dupa cum se vede, dau rezultatele scontate. El l-a aruncat in valtoarea jocului pe ploiesteanul Matel, un baiat nu prea cunoscut, care, spre multumirea tuturor, a pus osul la treaba fara menajamente, aratand ca nu stie ce este tracul si nici nu poseda timiditatea unui debutant. Se poate spune ca intuitia lui Piti, care l-a lasat pe banca de rezerve pe „europeanul” Sapunaru, n-a dat gres.

Asadar, primul meci dirijat de noul antrenor ne-a adus multumire. Numai ca astazi trupa lui Piturca va da piept cu cocosii cu doua creste ai frantujilor, pe care, cu daruire si putin noroc, i-am putea transforma in claponi!

author avatar
Dan Claudiu Tanasescu
213 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger