AcasăSPORTLipa, fault de rosu la Burleanu

Lipa, fault de rosu la Burleanu

Federatia Romana de Fotbal si-a propus sa infiinteze patru Centre de Excelenta, in care sa formeze tineri fotbalisti. Echipele „Tricolor 11” ar fi urmat sa participe in campionatele nationale rezervate copiilor si juniorilor, iar finantarea era ca si asigurata din bugetele autoritatilor locale (in baza Legii Sportului).

Toate pareau bune si frumoase, un plan vazut ca o adevarata lovitura de imagine (dar si financiara) pentru FRF. Vorbim la timpul trecut caci intreaga combinatie depindea de un singur aviz, un banal Certificat de Identitate Sportiva pe care, insa, Federatia n-a fost capabila sa-l obtina. Ministerul Tineretului si Sportului a refuzat sa elibereze CIS-ul pentru Centrul de Excelenta al FRF de la Deva pe motiv ca forul condus de Razvan Burleanu este membru fondator al structurii care a solicitat acest certificat. In aceeasi situatie cu „Deva” este si Centrul de la Buzau, care inca nu a fost inaugurat. Si probabil ca nici nu va mai fi…

Fara Certificat de Identitate Sportiva, echipele „Tricolor 11” practic nu exista si nu vor putea fi inscrise in campionatele nationale de copii si juniori. In plus, MTS a atras atentia, deja, ca o formatie infiintata de o federatie sportiva nationala (in cazul de fata – FRF) nu poate participa in competitiile organizate de aceasta federatie. Se incalca legea in mod grosolan, este avertismentul Ministerului Tineretului si Sportului.

La Targu Mures si Timisoara s-a jucat fara CIS

Ingrijorarea este maxima la FRF, dupa raspunsul venit din partea MTS, intrucat Centrele de Excelenta de la Targu Mures si Timisoara au participat in sezonul 2015/ 2016 fara sa aiba Certificatele de Identitate Sportiva. Echipele „Tricolor 11” ale celor doua centre au fost inscrise in competitii gratie unei derogari speciale primita de la Comitetul Executiv al FRF. MTS a aratat acum ca Centrele gandite de Federatie au functionat in mod ilegal, primind finantare necuvenita. Replicile acestui tsunami pot fi devastatoare pentru gasca de la Casa Fotbalului.

Meci de care pe care

Fireste ca raspunsul MTS nu a picat tocmai bine oamenilor de la FRF, de aici si reactia acestora. Se aude ca Elisabeta Lipa ar fi fost trecuta pe lista neagra la „Casa Fotbalului”. Noi nu credem, dar cica anumiti lideri de acolo s-ar fi jurat ca o schimba din functie pe „Uta”, probabil cu ajutorul generalilor cu care stau tot timpul la sueta (pentru cunoscatori).
De partea cealalta, e posibil ca refuzul Elisabetei Lipa de a acorda CIS-ul sa fie un semnal transmis lui Razvan Burleanu, un fel de „ai grija, ai devenit indezirabil”. Oricum, meciul Lipa-Burleanu e de urmarit in continuare, iar in situatia in care s-ar anihila amandoi ar avea de castigat sportul romanesc.

Bani dusi pe apa Sambetei, Burleanu trebuie sa dea explicatii

Pentru Razvan Burleanu problemele nu se opresc aici. A cheltuit pana acum sute de mii de euro cu acest proiect care se dovedeste falimentar, iar acesti bani dusi pe apa Sambetei vor trebui, cumva, justificati de conducere. Adunarea Generala a FRF are dreptul sa primeasca explicatii si cu siguranta va dori sa afle de ce Federatia a insistat pe aceste Centre daca stia ca ceea ce face este impotriva legii.

  • Anuntate cu mare tam-tam, Centrele de Excelenta gandite de FRF se dovedesc un mare fas
  • Ministerul Tineretului si Sportului a trecut pe linie moarta proiectul de milioane al presedintelui FRF
  • Elisabeta Lipa ii da un prim semnal – „Devii indezirabil” – lui Razvan Burleanu?
  • Conducerea Federatiei trebuie sa dea explicatii pentru banii cheltuiti aiurea
author avatar
Laurentiu Teodorescu
504 afisari

2 COMENTARII

  1. Ba necunoscutule, hai sictir ba cu pieptanatul tau cu tot. Cine esti tu sa te iei de doamna Lipa? tu sti cate a facvt ea pentru Romania?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger