AcasăSPORTLionel Messi, mai tare ca Dudu Georgescu

Lionel Messi, mai tare ca Dudu Georgescu

MARCATOR Dudu Georgescu inscria din orice pozitie

Decarul lui FC Barcelona l-a depasit la numarul de goluri marcare intr-un singur sezon pe romanul Dudu Georgescu,  fost detinator al „Ghetei de Aur”, cel care in sezonul 1976-1977 marcase de 47 de ori. In 1991, L’Equipe” a renuntat sa mai acorde premiul, dupa ce mai multe tari din Est au „blatuit” competitia golgeterilor.

MARCATOR Dudu Georgescu inscria din orice pozitie

„Toni Polster, unde esti, sa vezi circul din Giulesti?!”. Asa s-a anuntat inceputul sfarsitului pentru competitia rezervata marcatorilor din Europa, creata in 1967. Drumul, pentru romani, fusese deschis de Dudu Georgescu, care cucerise trofeul, de doua ori, in stagiunile 1974-1975 si 1976-1977. Acuzele de aranjamente au aparut dupa ce al doilea roman, Rodion Camataru, a luat „Gheata de Aur”, la mare lupta cu austriacul Toni Polster. Din 1996, European Sports Magazines a decis sa acorde „Gheata de Aur” dupa un sistem de puncte, care permite fotbalistilor din campionatele puternice sa cistige, chiar daca marcheaza mai putin decit cei dintr-o liga mai slaba de pe continent.

DESPARTIRE El Mundo Deportivo scrie despre performanta lui Messi la ultimul meci acasa al lui Guardiola

Sambata seara, Lionel Messi a marcat patru goluri in partida cu Espanyol Barcelona, ajungand la 50 de goluri in aceasta editie de campionat, depasindu-l cu trei reusite pe Dudu Georgescu. In clasamentul golgerilor din Spania, starul Barcelonei este urmat de Cristiano Ronaldo (Real Madrid), care a marcat „doar” de 45 de ori, sezonul urmand sa se incheie peste o etapa. Argentianul a mai batut un record, vechi de 87 de ani, el reusind sa inscrie 72 de goluri in toate competitiie din stagiunea 2011-2012, cu doua mai multe decat scotianul Archie Stark, care in editia 1924-1925, inscria 70 de goluri pentru Bethlehem Steel.  Pana la finalul actualului sezon, Messi va mai juca doua partide cu FC Barcelona: pe 13 mai, in campionat, cu Betis Sevilla, si finala Cupei, pe 25 mai, cu Athletic Bilbao.

author avatar
Sebastian Stan
561 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger