AcasăSPORTLionel Messi, câștigătorul „Balonului de Aur”. Starul argentinian și-a trecut în palmares...

Lionel Messi, câștigătorul „Balonului de Aur”. Starul argentinian și-a trecut în palmares al 8-lea trofeu

sursa foto: captură video Ballon d'Or #ballondor X (Twitter)

Lionel Messi este marele câștigător al galei premiilor „Balonului de Aur” 2023. Starul argentinian a câștigat trofeul pentru a opta oară în carieră.

Fotbalistul argentinian Lionel Messi (Paris Saint-Germain), care joacă în prezent la Inter Miami, a câştigat premiul Balonul de Aur pentru a opta oară – un record.

Messi, în vârstă de 36 de ani, a primit trofeul din mâinile fostului internaţional englez David Beckham, în cadrul ceremoniei găzduite, luni seara, de Teatrul Chatelet din Paris, capitala Franței.

Haaland, pe locul 2

Messi i-a devansat în cursa pentru prestigiosul trofeu pe norvegianul Erling Haaland (Manchester City) – ocupantul locului secund – şi francezul Kylian Mbappe (Paris Saint-Germain) – clasat pe locul 3.

Argentinianul a mai cucerit Balonul de Aur în 2009, 2010, 2011, 2012, 2015, 2019 şi 2021. Messi are în palmares şi şase Ghete de Aur, precum și cinci titluri de golgheter al Ligii Campionilor.

author avatar
Andrei Coman
162 afisari

3 COMENTARII

  1. Daca Randal Kolo Muani nu rata in minutul 123, noul cistigator al balonului de aur ar fi fost Kylian Mbappé.

  2. Pep Guardiola , fost antrenor FC Barcelona , actual antrenor Manchester City : ” MESSI ERA CEL MAI BUN DIN TOATE TIMPURILE , CHIAR DACA NU AR FI CASTIGAT CUPA MONDIALA „.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger