AcasăSPORTLionel Messi a castigat Balonul de Aur

Lionel Messi a castigat Balonul de Aur

Argentinianul Lionel Messi, de la FC Barcelona, a castigat, pentru al treilea an la rand, Balonul de Aur, trofeul acordat celui mai bun fotbalist din lume.

Messi a castigat disputa cu Hernandez Xavi, colegul sau de la Barcelona, dar si cea cu portughezul Cristiano Ronaldo, marele sau rival de la Real Madrid, si a devenit doar al doilea fotbalist din istorie, dupa francezul Michel Platini, presedintele UEFA, care castiga trofeul acordat de France Football.

Messi a obtinut 47,88% din voturi. El a fost urmat de Cristiano Ronaldo, 21,6% din voturi, si de Xavi, 9,23% din voturi.

Josep Guardiola, antrenorul lui Messi de la Barcelona, a castigat trofeul acordat pentru cel mai bun tehnician, Guardiola castigand disputa cu Jose Mourinho, rivalul sau de la Real Madrid, si cu Alex Ferguson, antrenorul lui Manchester United.

Cristiano Ronaldo si Mourinho au lipsit de la gala de la Zurich pe motiv ca Real Madrid joaca maine, la Malaga, un meci extrem de important in Cupa Spaniei. Totusi, exista zvonuri ca cei doi au renuntat sa mai participe la festivitate pe motiv ca ar fi aflat deja castigatorii celor doua trofee.

Brazilianul Neymar, jucatorul lui FC Santos, a primit trofeul acordat pentru cel mai frumos gol anului gratie unei reusite marcate impotriva celor de la Flamengo.

Federatia Japoneza de Fotbal a primit Trofeul Fair Play, pentru modul rapid in care a reusit sa reabiliteze infrastructura sportiva extrem de afectata de cutremurul devastator de la inceputul anului trecut.

Fotbalul feminin a fost dominat de Japonia, formatie care a reusit sa castige, anul trecut, Campionatul Mondial din Germania, dand peste cap toate calculele hartiei. Homare Sawa a castigat titlul pentru cea mai buna jucatoare a anului, iar Norio Sasaki a obtinut trofeul acordat celui mai bun antrenor.

author avatar
Cristi Ionita
335 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger