AcasăSPORTLIGA I incepe cu doua meciuri de foc: ASA Tg. Mures -...

LIGA I incepe cu doua meciuri de foc: ASA Tg. Mures – Dinamo si Steaua – Petrolul!

Steaua are de tras pentru a-si apara titlul castigat la sfarsitul sezonului precedent

Campionatul national de fotbal, Liga I, va avea, in sezonul 2015-2016, un sistem complet nou.

Steaua are de tras pentru a-si apara titlul castigat la sfarsitul sezonului precedent

Sunt 14 echipe la start si se va juca fiecare cu fiecare, tur-retur, astfel ca, la finalul sezonului regulat, fiecare echipa va fi jucat cate 26 de meciuri.

Primele sase clasate merg in play-off, iar urmatoarele opt clasate merg in play-out, faze in care, de asemenea, se va juca fiecare cu fiecare, tur-retur.

Ultimele doua clasate retrogradeaza, iar echipa de pe locul al 12-lea joaca baraj cu echipa care va castiga barajul disputat intre Locul 2, Liga a doua, Seria I, si Locul 2, Liga a doua, Seria II.

Campionatul national de fotbal, Liga I, incepe pe 11 iulie, fiind programate inca din prima etapa doua meciuri cat se poate de tari: ASA Targu Mures – Dinamo Bucuresti si Steaua Bucuresti – Petrolul Ploiesti.

Celelalte cinci meciuri din prima etapa sunt Astra Giurgiu – Concordia Chiajna, CS Universitatea Craiova – FC Botosani, Viitorul Constanta – CFR Cluj, ACS Politehnica Timisoara – Pandurii Targu Jiu si FC Voluntari – CSMS Iasi.

De remarcat ca Steaua Bucuresti, campioana nationala en-titre, are un debut de sezon cat se poate de dificil. Pe langa faptul ca trebuie sa joace in preliminariile UEFA Champions League si in Supercupa Romaniei, trupa antrenata de Mirel Radoi va intalni, in primele sase etape din campionat, pe Petrolul Ploiesti, CFR Cluj, Dinamo Bucuresti si Astra Giurgiu, toate formatii cu pretentii la castigarea titlului, dar si pe Pandurii Targu Jiu, echipa care intotdeauna a pus probleme Stelei, si pe FC Botosani, una dintre reprezentantele Romaniei in Europa League.

Pentru ca in Liga I au mai ramas doar 14 echipe, se va schimba si formatul Cupei Ligii. Primele doua clasate la sfarsitul sezonului 2014-2015 merg direct in faza sferturilor de finala, iar celelalte 12 echipe se vor intalni in meciuri directe in cele sase meciuri programate a avea loc in faza optimilor de finala.

De asemenea, nu trebuie uitat ca Petrolul Ploiesti si CFR Cluj incep sezonul cu penalizari de sase puncte din cauza problemelor financiare.

author avatar
Cristi Ionita
276 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger