AcasăRecomandariLiga Groazei: doar 3 stadioane din 14 au aviz ISU!

Liga Groazei: doar 3 stadioane din 14 au aviz ISU!

Tragedia din Clubul „Colectiv” a scos la iveala si pericolul sub care se desfasoara etapa de etapa meciurile Ligii 1 la fotbal.

Arena Nationala a costat sute de milioane, dar spectatorii nu sunt in siguranta

Devenita obligatorie, autorizatia de securitate la incendiu oferita de ISU a lovit in plin campionatul romanesc. S-a aflat ca Arena Nationala nu are avizul ISU, asta desi a costat peste 200 de milioane de euro! Si mai grav este ca doar trei stadioane din tara indeplinesc cerintele antiincendiu.
Ca sa poata disputa meciul cu FC Botosani, din etapa a 17-a, campioana Steaua a fost nevoita sa plece in exil la Cluj. Inspectorii ISU au inchis „Arena Nationala” si, cum niciun alt stadion din Bucuresti nu are aviz de functionare, s-a ajuns la varianta „Dr. Constantin Radulescu”, din Cluj, arena clubului CFR. „ISU ne-a raspuns ca Primaria nu are autorizatia necesara, astfel ca nu suntem lasati sa jucam pe «Arena Nationala». Dupa stiinta mea doar doua stadioane in Romania au aceste aprobari, cel al lui CFR Cluj si ala de la Drobeta Turnu Severin. A, poate are autorizatie ISU si «militia» (n.n. – stadionul „Dinamo”). Dar cei de la Primarie nu au cerut aprobare, nu au stampila ISU pe documente”, a dezvaluit Gigi Becali.

Etapa cu cinci meciuri jucate in conditii de risc maxim

Runda a 17-a a programat doar doua partide in conditii de maxima siguranta. La Turnu Severin s-a jucat CSU Craiova – ASA, iar la Cluj a fost Steaua – FC Botosani. In rest, celelalte cinci meciuri au avut loc pe stadioane neavizate antiincendiu de ISU. Si atunci se naste intrebarea de ce Steaua a fost obligata sa plece la Cluj, pe un stadion autorizat, iar celelalte cluburi gazda (CSMS Iasi, Viitorul, FC Voluntari, ACS Poli si Petrolul) au primit unda verde din partea LPF?

Becali: „Niciodata pe «Rapid» sau «Dinamo»!”

In momentul in care a fost obligat sa duca Steaua in afara Capitalei, Gigi Becali afirma ca nu s-a gandit niciun moment la varianta de a alege stadionul unei rivale bucurestene: „Nu puteam sa jucam pe Stefan cel Mare. Niciodata! Oriunde, dar nu se poate in Stefan cel Mare si Giulesti! Sunt rivali pe viata. Cu CFR te poti bate, dar aici e vorba de simbol. Steau, Dinamo si Rapid nu le poti atinge. E o rivalitate de spirit”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
442 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger