AcasăSPORTLiga da sase pachete de meciuri cu 45 de milioane de euro

Liga da sase pachete de meciuri cu 45 de milioane de euro

Reprezentantii cluburilor din Liga I la fotbal au decis ca cele sase pachete de meciuri ramase nevandute sa fie date cu cel putin 45 de milioane de euro.

Oficialii LPF au vandut primele trei pachete de meciuri din Liga I la licitatia pentru drepturile de televizare cu 36,6 milioane de euro plus TVA. Digi Sport a achizitionat un pachet cu 13,2 milioane de euro, Dolce Sport a dat 12,9 milioane de euro pe pachetul 2, iar Antena 1 a achizitionat un pachet free-to-air cu 10,5 milioane de euro.

Celelalte sase pachete au ramas nevandute, iar reprezentantii cluburilor din Liga I l-au mandatat pe Dumitru Dragomir, presedintele LPF, sa vande cele sase pachete catre o singura firma, cu conditia ca suma minima incasata sa fie 45 de milioane de euro plus TVA. Dragomir a discutat deja cu reprezentantii mai multor televiziuni, dar pana la aceasta ora a primit o singura oferta ferma: 27 de milioane de euro plus TVA din partea Digi Sport.

In cazul in care actiunea va avea succes, iar LPF va vinde celelalte sase pachete cu 45 de milioane de euro plus TVA, ar insemna ca drepturile de televizare ar aduce cluburilor circa 82 de milioane de euro plus TVA (aproape 100 de milioane de euro in total). Suma ar fi ceva mai mica fata de cea obtinuta in 2008, cand RCS-RDS si Intact au oferit, impreuna, 85 de milioane de euro plus TVA.

Termenul limita de vanzare a drepturilor de televiziune este luni, 27 iunie. Deja s-a anuntat ca exista si posibilitatea ca cele sase pachete sa nu mai fie vandute, in cazul in care nu se va obtine suma necesara.

author avatar
Cristi Ionita
156 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger