AcasăSPORTLiga Covid. Coronavirusul îngenunchiază fotbalul românesc. Ce se întâmplă dacă se întrerupe...

Liga Covid. Coronavirusul îngenunchiază fotbalul românesc. Ce se întâmplă dacă se întrerupe sezonul?

liga 1

Liga 1 suferă din cauza cazurilor de coronavirus care au dat peste cap programul din play-off și play-out. Nu mai puțin de 10 fotbaliști de la Dinamo au fost depistați cu Covid-19. Și la CFR Cluj sunt probleme, unde 6 jucători au fost infestați cu coronavirus. Au existat suspiciuni și la FC Botoșani și la Viitorul Constanța.

Dinamo a ajuns la 10 jucători depistați pozitiv cu COVID-19, iar lotul pe care îl are Gigi Mulțescu la dispoziție se diminuează pe zi ce trece. Printre aceștia se află mai mulți fotbaliști de bază, precum Mihai Popescu, Ricardo Grigore, Filip Mrzljak, Vali Lazăr, Diego Fabbrini sau Andrei Sin.

Un precedent care le poate da fiori dinamoviștilor a avut loc în prima ligă rusă, în chiar prima etapă de după reluarea fotbalului. La data de 19 iunie, FK Rostov pierdea cu 1-10 pe terenul lui Sochi, după ce a fost nevoită să joace doar cu juniori, potrivit digisport.ro.

Meciurile lui Dinamo din aceste zile, restanța cu Chindia și returul din play-out, tot cu Chindia, au fost amânate, dar în acest moment nu se știe când trupa lui Gheorghe Mulțescu va mai putea disputa un meci oficial.

CFR Cluj a ajuns, luni, la șase cazuri de COVID-19 în cadrul clubului. Justin Ștefan, secretarul general al LPF a confirmat cazurile de COVID-19 de la CFR Cluj, dar, cel puțin pentru moment, nu se poate discuta despre o amânare a meciului cu FC Botoșani, programat duminică.

Ce se întâmplă dacă se întrerupe Liga 1

El a mai afirmat că, în momentul actual, nu se ia în calcul o întrerupere a campionatului. Totuși, oficialul LPF a luat în calcul și posibilitatea ca numărul cazurilor de coronavirus din Liga 1 să crească, iar sezonul să nu se poată termina la începutul lunii august, data la care UEFA a solicitat încheierea campionatului.

Scenariul extrem, cel care ar necesita întreruperea campionatului, ar provoca o situație fără precedent în România. Cel mai probabil, s-ar valida clasamentul actual din play-off și din play-out, iar în liga secundă ar urma să nu mai retrogradeze nimeni.

Din Liga 2 ar urma să promoveze fie primele două, fie primele patru clasate din play-off, iar sezonul viitor din prima ligă ar urma să aibă 16 sau 18 echipe. Așadar am asista, scrie gsp.ro, la o schimbare a sistemului competițional, plan pe care FRF voia să-l implementeze în anii următori.

author avatar
Andreea Vlad
245 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger