AcasăSPORTLiga 1, o afacere in sase!

Liga 1, o afacere in sase!

Brazilianul Wesley a marcat trei goluri la Piatra Neamt, Vasluiul intrand si ea in lupta pentru titlu

Cu 13 runde inainte de final, castigatoarea Ligii 1 reprezinta o chestiune care va fi reglata de maximum sase formatii, incepand cu liderul CFR Cluj si incheind cu Otelul Galati. In Europa, doar un campionat are mai multe pretendente.

Brazilianul Wesley a marcat trei goluri la Piatra Neamt, Vasluiul intrand si ea in lupta pentru titlu

Europa dispune de numeroase campionate aprig disputate. Cel mai inversunat este Ekstraklasa, prima liga poloneza aflandu-se la cea mai stransa editie din ultimii 10 ani. Liderul Legia are 43 de puncte, la o lungime distanta de Slask. Urmeaza plutonul cu 38, format din Ruch, Polonia Varsovia si Korona, apoi Wisla (33p.) si Lodz (32p.). Liga lui Mitica are sase pretendente. Favorite sunt CFR Cluj si Dinamo. Ardelenii au 46 de puncte, Dinamo – doua in minus. Vin tare din urma Steaua (locul 4 – 41 de puncte) si FC Vaslui (locul 5 – 39 de puncte), in timp ce Rapidul, desi detine 42 de puncte si ocupa pozitia a treia, a intrat in criza la toate nivelurile. Campioana Otelul, 35 de puncte, nu renunta la lupta, dar trupa lui Dorinel este formatia creditata cu cele mai mici sanse.

In Bulgaria si Austria sunt cinci pe un loc

Aglomeratie la titlu inregistram in A PFG (Bulgaria) si tipp3 Bundesliga (Austria). In Bulgaria, aspirantele sunt Ludogorets (45p.), TSKA Sofia (42p.), Levski Sofia (42p.), Burgas (37p.) si Litex (37p.). In Austria se bat RB Salzburg (41p.), Rapid Viena (39p.), Austria Viena (39p.), Admira (37p.) si Ried (36p.). OTP Bank Liga (Ungaria), Gambrinus Liga (Cehia) si 1.Bundesliga (Germania) sunt campionate cu cate patru candidate. La unguri se lupta Debrecen (50p.), Gyor (44p.), Videoton (38p.) si Honved (36p.), iar in Cehia favorita este Sparta (49p.), urmata de Liberec (46p.), Plzen (40p.) si Mlada (38p.). Dortmund (59p.) este lider in Germania, campioana fiind urmata de Bayern (54p.), M’gladbach (51p.) si Schalke (50p.).

Final nebun in Portugalia

In campionatele Ucrainei, Frantei, Croatiei si Portugaliei au mai ramas in carti cate trei formatii. Echipa lui Lucescu este pe locul secund in Premyer-Liha, la trei puncte in spatele rivalei Dinamo Kiev. In schimb, Sahtior detine patru puncte avans fata de Metalist Harkov. In Ligue 1, favoritele sunt PSG (59p.) si Montpellier (57p.), urmarite de Lille (50p.), iar in Croatia, Dinamo Zagreb are 54 de puncte, Hajduk Split 41, iar Slaven 38. In Liga Sagres din Portugalia, FC Porto are un singur punct in fata adversarelor Benfica si Sporting, batalia in trei fiind teribila.

author avatar
Mihai Koblenko
120 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger