AcasăSPORTLiga 1, la alegere: si Dolce Sport va transmite toate meciurile pe...

Liga 1, la alegere: si Dolce Sport va transmite toate meciurile pe etapa!

Look Tv, unul dintre cele trei posturi pe care se vedeau meciurile Ligii 1

La fix un an de la aparitia in Romania a conceptului „fotbal la tv pe bani”, Liga 1 a ajuns intre timp o competitie accesibila oricarui abonat „RCS-RDS” sau „Telekom”.

Liga 1 si pe Dolce Sport, ultima oferta pentru microbistii romani

Arpad Paszkany a visat sa transmita contracost campionatul Romaniei, dar a sfarsit prin a ceda drepturile tv cablistilor care i-au intins o mana de ajutor, salvandu-l de la faliment. Ieri, si Dolce Sport a anuntat ca va difuza integral, incepand cu data de 11 iulie, sezonul 2015/ 2016 al Ligii 1. Urmatoarea editie va fi prima din istorie cu 14 echipe la start care vor lupta intr-un sistem cu play-off si play-out. Primele sase formatii vor juca in play-off-ul pentru titlu si cupe europene, iar ultimele opt in play-out-ul pentru evitarea retrogradarii; cluburile vor intra in aceste faze cu jumatate din punctele acumulate in sezonul regulat. Dolce Sport este ultima televiziune care preia integral Liga 1, dupa Look Tv (canal detinut de Arpad Paszkany) si Digi Sport (proprietatea RCS-RDS).
Drepturile tv ale Ligii 1 au fost cedate fara licitatie, pe 4 martie 2014, companiei Intel Sky Broadcast, din Malta, controlata de finantatorul CFR-ului, Arpad Paszkany. Valoarea contractului: 27,5 milioane de euro pe sezon, timp de cinci ani! In aceasta vara, omul de afaceri clujean a incercat sa faca o economie de sase milioane de euro, insa Adunarea Generala a LPF a respins propunerea de reducere a valorii contractului, chiar daca planul avea sustinerea presedintelui Ligii, Gino Iorgulescu.

Steaua – Dinamo, pe 8 august

Conform tintarului pentru noul sezon, derby-ul Steaua – Dinamo va avea loc in data de 8 august (etapa a V-a). Campionatul va incepe pe 11 iulie cu meciurile ASA Tg. Mures – Dinamo, Steaua – Petrolul si Concordia – Astra Giurgiu. Ca schimbare fata de editiile anterioare, turul se va termina pe 3 octombrie, iar returul va incepe peste doua saptamani (17 octombrie), in timp ce finalul de sezon este programat pe 27 februarie!

 

author avatar
Laurentiu Teodorescu
331 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger