AcasăSPORTLiga 1 intra in vacanta, televiziunile au refuzat sa sara cu banu'!

Liga 1 intra in vacanta, televiziunile au refuzat sa sara cu banu’!

Mitica Dragomir nu a putut impaca „capra si varza”

Incercarea presedintelui LPF, Dumitru Dragomir, de a face jocurile televiziunilor a esuat. 12 grupari din campionat au amenintat cu boicotarea etapei din weekend, „revolta” aducand fireasca intrerupere a sezonului.

Mitica Dragomir nu a putut impaca „capra si varza”

Ninsoarea si gerul naprasnic prognozat de meteorologi pentru weekend i-au convins pe conducatorii din Liga 1 sa-si trimita echipele in vacanta. Programata pentru finalul acestei saptamani, etapa a 20-a (a treia a returului) se va disputa la primavara. Dumitru Dragomir a incercat din rasputeri sa faca pe plac televiziunilor DigiSport si DolceSport (detin drepturile tv pentru Liga 1), care doreau umplerea spatiilor de emisie cu meciuri din campionatul intern. In zadar, 12 patroni amenintandu-l pe Dragomir cu boicotarea partidelor. „Nu intram pe teren si gata! Pe urma, mai vedem ce urmeaza, poate facem si o Adunare la Liga…”, a fost mesajul care l-a convins pe „Corleone” sa bata in retragere. „Daca vremea este foarte buna, reincepem normal in februarie. Daca vremea nu este buna, rugam FRF sa trimita campionatul mai spre vara”, a declarat, ieri, Dumitru Dragomir.

Televiziunile au refuzat sa sara cu banu

Se pare, insa, ca decizia privind intreruperea campionatului n-ar fi fost luata din pricina vicisitudinilor vremii, ci din cauza faptului ca televiziunile detinatoare de drepturi in Liga 1 n-au fost de acord sa plateasca in avans o transa din contract. Luni noapte, cele trei companii detinatoare de drepturi (RCS/RDS, Intact -Antena 1 si Dolce-Romtelecom) au anuntat ca banii vor fi virati catre cluburi la data stipulata in intelegere, adica in ianuarie. Dupa o discutie cu principalele grupari din Liga 1, Mitica a instiintat cluburile ca etapa 20 va fi amanata pentru o data pe care o vor comunica ulterior.

Laurentiu Teodorescu / Sebastian Stan

author avatar
eNational
169 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger