AcasăRecomandariLiga 1, in urma Premier League cu 31.000 de ani

Liga 1, in urma Premier League cu 31.000 de ani

13 cluburi din Anglia si-au depasit recordurile personale privind valoarea transferurilor

A fost o vara fierbinte si in ceea ce priveste transferurile realizate in Europa, cu multe lovituri date mai ales pe final de „mercato”. Joi, 1 septembrie, s-a tras linie peste fotbalul de pe continent, iar calculele arata o diferenta de ani lumina intre Romania si Occident.

13 cluburi din Anglia si-au depasit recordurile personale privind valoarea transferurilor

Daca toata Liga 1 a tranzactionat jucatori de 45.000 euro (n-am pus la socoteala afacerile derulate de Steaua, caz aparte), Premier League se poate lauda ca a spart peste 1 miliard de euro!

Anglia a cheltuit in doua luni drepturile tv pe un an

Considerat cel mai atractiv campionat din lume, Premier League atrage venituri de un miliard de euro pe sezon numai din vanzarea drepturilor tv! Cu alte cuvinte, cluburile engleze au cheltuit in doua luni de „mercato” intreg bugetul pe un an primit de la Sky Sports. Numai in ultima zi (31 august) de transferuri s-au inregistrat tranzactii in valoare de aproape 183 de milioane de euro. Media cheltuielilor este de 70 de milioane de euro/ club!

500.000.000 cluburile din Liga Campionilor

Anglia merge in Liga Campionilor cu patru echipe – Leicester City (surprinzatoarea castigatoare a Premier League), Tottenham Hotspur, Manchester City si Arsenal Londra. Numai cele patru cluburi au cumparat fotbalisti de aproape 500 de milioane de euro!

Noul record mondial pe piata transferurilor ii apartine lui Manchester United: 105 milioane euro platite lui Juventus Torino pe francezul Paul Pogba.

In top cele mai scumpe 10 achizitii din Anglia mai intra John Stones (de la Everton la Manchester City, pentru 56 de milioane de euro), Leroy Sane (de la Schalke 04 la Manchester City, pentru 43 de milioane de euro), Granit Xhaka (de la Borussia Monchengladbach la Arsenal, pentru 41 de milioane de euro), Shkodran Mustafi (de la Valencia la Arsenal, pentru 41 de milioane de euro) si David Luiz (de la PSG la Chelsea, pentru 40 de milioane de euro).

Pana si Championship, a doua liga din Anglia, pune la respect multe campionate puternice din Europa. Cluburile din Championship au investit 253 de milioane de euro in transferuri, locul 5 intr-un clasament pe vara aceasta si peste Ligue 1 (Franta)!

Surpriza Italia. Serie A, peste 1.Bundesliga si La Liga!

Absolut surprinzator, pe locul 2 in Europa a ajuns Italia. Serie A nu s-a mai uitat la bani vara asta si a pus la bataie 697 de milioane de euro! Numai transferul argentinianului Gonzalo Higuain, de la SSC Napoli la Juventus Torino, a costat 90 de milioane. Nici noii patroni chinezi ai Interului nu s-au lasat mai prejos si au bagat adanc mana in buzunar – 109 milioane investite. Astfel, in Serie A au venit superstaruri ca Joao Mario (40 milioane) sau Gerson (17 milioane).

In spatele Italiei este Germania (543 de milioane de euro cheltuite) si Spania (472 de milioane).

Nou promovata germana Leipzig a cumparat jucatori de 48 milioane euro, mai mult decat a cheltuit Real Madrid (30 de milioane).

Liga 1, cat salariul pe o saptamana al unui jucator de la Chelsea

Nici nu poate fi vorba de o comparatie intre Liga 1 si Premier League (sau orice alt campionat din Occident), dar, hai, totusi, sa mai si radem! Astfel, daca nu luam in calcul Steaua (Gigi Becali a facut investitii de 3,7 milioane euro), atunci avem niste cifre de …toata jena: Pandurii a dat 35.000 de euro pe doi jucatori din Liga 2, iar Astra a cumparat un singur fotbalist, cu 10.000 euro, pe Balaure. In rest, zero euro investiti in transferuri de Craiova, Botosani, Iasi, Voluntari ori CFR Cluj.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
376 afisari

1 COMENTARIU

  1. Ai nevoie de un împrumut? noi oferim pana la 100 milioane $, cu o rată a dobânzii de 3%. Ne da împrumuturi cu reputație atât persoanelor fizice cu caracter personal, Cooperează firme și Investitori Prestăm Credite auto, auto împrumut, credit de nevoi personale, de afaceri de împrumut, împrumut de învățământ, de consolidare a datoriei, ETC-ne prin .Reply (aidric.firm@gmail.com) să se aplice … Vă rugăm să rețineți că vom împrumuta doar împrumut pentru client serios.

    Salutari
    Manager general
    Aidric Firma de împrumut
    E-mail: aidric.firm@gmail.com

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger