AcasăSPORTLiber la facut galagie pe durata Cupei Mondiale

Liber la facut galagie pe durata Cupei Mondiale

Pasiunea nemtilor pentru fotbal nu cunoaste limite

Guvernul german a relaxat legislatia privind limita de zgomot, pentru a permite suporterilor sa poata urmari in aer liber meciurile de la Cupa Mondiala de fotbal din aceasta vara, programate la ore tarzii.

Pasiunea nemtilor pentru fotbal nu cunoaste limite

„A urmari in grup meciuri de fotbal in aer liber este o parte integranta dintr-o Cupa Mondiala. Pentru un asemenea eveniment, eu consider justificate exceptii de la legea privind protectia fata de zgomot”, a declarat ministrul german al Mediului, Barbara Hendricks. Din cauza diferentei de fus orar, mai multe meciuri care se vor disputa in Brazilia vor avea startul in Germania in intervalul orar 22.00-03.00. Decretul prevede o relaxare a regulilor in vigoare pe durata competitiei din aceasta vara (intre 12 iunie si 13 iulie), „pentru a face posibila difuzarea in public, asigurand totodata o protectie minima acceptabila pentru riverani”, a mai aratat ministrul. In toate cazurile, decizia finala va apartine autoritatilor locale. Difuzarea in aer liber a partidelor Germaniei din faza grupelor nu ridica mari pobleme, acestea fiind programate de la ora 18.00 (ora Germaniei), pentru primul meci, cu Portugalia, si pentru ultimul, cu SUA, in timp ce al doilea meci, cu Ghana, va incepe la ora 21.00.

Decrete similare au fost adoptate pentru Cupa Mondiala din 2006 (organizata chiar de Germania), dar si pentru „mondialul” din Africa de Sud.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
71 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger