AcasăSPORTLewis Hamilton, sportivul anului 2014

Lewis Hamilton, sportivul anului 2014

Lewis Hamilton este noul campion al Formulei 1

Pilotul britanic Lewis Hamilton, campion mondial de Formula 1, a fost ales cel mai bun sportiv european al anului 2014 intr-o ampla ancheta de presa, la care au luat parte 18 agentii.

Lewis Hamilton este noul campion al Formulei 1

Hamilton a ocupat primul loc, cu un total de 82 de puncte, devansandu-l cu un singur punct pe Manuel Neuer, portarul nationalei de fotbal a Germaniei, noua campioana mondiala. Locul al treilea a fost ocupat de sarbul Novak Djokovic, liderul clasamentului masculin de tenis. De remarcat ca ultimele trei editii ale anchetei au fost castigate de piloti de Formula 1, Hamilton succedandu-i germanului Sebastian Vettel (2012 si 2013). Doua reprezentante ale Romaniei si-au adjudecat titlul de cel mai bun sportiv european al anului: gimnasta Nadia Comaneci (in 1976) si atleta Gabriela Szabo (in 1999).
In Top 10 au mai intrat Cristiano Ronaldo, Renaud Lavillenie (Franta/atletism), Daria Domraceva (Belarus/biatlon), Kamil Stoch (Polonia/sarituri cu schiurile), Katinka  Hosszu (Ungaria/inot), Marc Marquez (Spania/motociclism) si Roger Federer.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
76 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger