AcasăSPORTLewis Hamilton este noul campion mondial de Formula 1

Lewis Hamilton este noul campion mondial de Formula 1

Dupa patru ani in care Formula 1 a fost dominata clara de germanul Sebastian Vettel, competitia are, incepand de duminica, un nou rege.

Lewis Hamilton a profitat la maxim de noua tehnica pusa la dispozitie de nemtii de la Mercedes si a castigat al doilea titlu din cariera.

Hamilton a fost liderul autoritar al sezonului, reusind sa incheie pe podium 16 dintre cele 19 curse. Britanicul a ratat podiumul doar in cursele in care a abandonat, respectiv Australia, Canada si Belgia.

Intrat in ultima etapa cu un avans de 17 puncte fata de coechipierul sau, germanul Nico Rosberg, Hamilton a facut senzatie pe circuitul de la Abu Dhabi si si-a trecut in cont a 11-a victorie a sezonului.

Hamilton a fost urmat pe podiumul din Abu Dhabi de brazilianul Felipe Massa si de finlandezul Valtteri Bottas.

Profitand de regula punctajului dublu de la ultima etapa, Hamilton a incheiat sezonul cu 384 de puncte, respectiv cu un avans de 67 de puncte fata de Rosberg, care nu a reusit sa puncteze in Abu Dhabi.

Germanul Sebastian Vettel, cvadruplu campion mondial in perioada 2010-2013, a incheiat sezonul abia pe locul al cincilea al clasamentului general, cu 167 de puncte. Vettel a fost depasit de australianul Daniel Ricciardo si de finlandezul Valtteri Bottas.

La constructori, Mercedes si-a spulberat adversarii avand aproape de doua ori mai multe puncte decat Red Bull Renault, respectiv mai multe puncte decat Red Bull Renault (locul 2) si Williams-Mercedes (locul 3) la un loc.

author avatar
Cristi Ionita
136 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger