AcasăSPORTLewis Hamilton a castigat Grand Prix-ul Malaieziei

Lewis Hamilton a castigat Grand Prix-ul Malaieziei

sursa foto: bzi.ro

Britanicul Lewis Hamilton, de la Mercedes F1 Team, a castigat de o maniera categorica, duminica, Marele Premiu de Formula 1 al Malaieziei.

sursa foto: bzi.ro

Pilotul britanic a dominat cu autoritate calificarile, a plecat din pole-position si a controlat cursa de o maniera impunatoare, fiind sustinut excelent si de locotenentul sau de la Mercedes, germanul Nico Rosberg.

Rosberg a reusit sa-i tina la mare distanta pe rivalii lui Hamilton, fara probleme, astfel ca, la final, distanta dintre britanic si ocupantul locului al treilea, Sebastian Vettel, campionul mondial en-titre, era de 24 de secunde si jumatate.

Cursa de la Sepang a aratat, din nou, investitiile masive facute de Mercedes F1 Team in masinile de anul acesta, echipa germana fiind de departe marea favorita a noului sezon.

De altfel, clasamentul general este dominat de pilotii de la Mercedes, chiar daca Hamilton a abandonat in prima cursa a anului, cea din Australia. Nico Rosberg a ajuns deja la un total de 43 de puncte, iar coechipierul sau este pe locul al doilea, gratie celor 25 de puncte obtinute in Malaieziei. La constructori situatia este si mai clara, Mercedes avand 68 de puncte, aproape dublu fata de celelalte echipe.

Pilotii de Formula 1 isi continua periplul asiatic, duminica viitoare, pe 6 aprilie, urmand sa aiba loc Grand Prix-ul Bahrainului de la Sakhir.

author avatar
Cristi Ionita
84 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger