AcasăSPORTLeo Messi, cel mai bine platit sportiv din lume

Leo Messi, cel mai bine platit sportiv din lume

Recordurile sunt facute pentru a fi doborate si victoria e mai dulce atunci cand sunt si bani la mijloc. Sau numai bani. Multi bani. Conform topului Forbes, Lionel Messi, superstarul campioanei FC Barcelona, este in prezent cel mai bine platit sportiv din lume! In clasamentul anual (mai 2018 – iunie 2019), Messi conduce ierarhia avand incasari de 127 de milioane de dolari!

Cifre ametitoare pentru lumea fotbalului, mai cu seama ca, din cele 127 de milioane, contractele de sponsorizare au reprezentat doar 35 de milioane. Diferenta (92 de milioane de dolari) inseamna salarii si prime platite de FC Barcelona!

Leo Messi profita de retragerea din activitate a boxeurului Floyd Mayweather pentru a urca pe primul loc (in 2018, era al doilea cel mai bine platit sportiv al lumii). Podiumul este completat (ca o premiera) de alti doi fotbalisti – Cristiano Ronaldo si Neymar! Portughezului i-au intrat in conturi 109 milioane de dolari (65 de milioane din salarii si prime, 44 de milioane din publicitate), in timp ce brazilianul de la PSG tine aproape, cu 105 milioane de dolari (75/30). Abia pe 4 intalnim un pugilist, pe mexicanul Canelo Alvarez, care si-a marit averea cu 94 de milioane de dolari, iar pe 5 vine elvetianul Roger Federer (cel mai mare tenisman din istorie), cu 93,4 milioane de dolari.

Chiar daca Top 3 este ocupat exclusiv de fotbalisti, in clasamentul primilor 100 de sportivi predomina baschetbalistii. Sunt 35 la numar (toti din NBA), pe locul secund venind jucatorii de fotbal american (19) si cei de baseball (15). Dupa cum v-ati putut deja da seama, americanii sunt cei mai bogati sportivi din lume (62), fiind urmati de britanici (5), francezi si spanioli (3), brazilieni, canadieni, dominicani, germani, sarbi si venezuelani (2). Sa mai precizam si ca averea cumulata a primilor 100 de sportivi a crescut cu 5% fata de aceeasi perioada a anului trecut, ajungand acum la 4 miliarde de dolari!

Si, ca o pata de culoare, avem o singura sportiva in Top 100. Pe Serena Williams, care ocupa locul 63, cu venituri de 29,2 de milioane de dolari, dintre care premiile castigate la turnee a fost de „numai” 4,2 milioane de dolari.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
187 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger