AcasăSPORTLegendarul Teofilo Stevenson a murit la 60 de ani

Legendarul Teofilo Stevenson a murit la 60 de ani

Teofilo Stevenson a refuzat sa se mute din Havana in SUA

Cubanezul Teofilo Stevenson, unul dintre cei mai importanti boxeri din istorie, a incetat din viata luni seara, la Havana (Cuba), in urma unui stop cardiac.

Teofilo Stevenson a refuzat sa se mute din Havana in SUA

Stevenson, 60 de ani, a intrat in istoria boxului gratie unei cariere de invidiat, 302 victorii si numai 22 de infrangeri, dar si datorita refuzului sau de a trece la profesionisti, in ciuda faptului ca era momit cu sume colosale.

Cubanezul a devenit, in 1980, campion olimpic pentru a treia oara la rand

Cubanezul a cucerit trei titluri de campion olimpic la categoria grea (Munchen 1972, Montreal 1976, Moscova 1980), doua dintre aceste trofee fiind obtinute in urma unor finale disputate impotriva unor pugilisti romani. Stevenson a devenit campion olimpic la Munchen gratie retragerii din finala a lui Ion Alexe si campion olimpic la Montreal dupa ce l-a invins pe Mircea Simon, prin knock-out in repriza treia. Neinvins timp de 11 ani, Stevenson a cucerit si trei titluri de campion mondial, dar s-a retras din activitate dupa ce Cuba a refuzat sa participe la Jocurile Olimpice din 1984 si 1988. Instalat antrenor al lotului olimpic al Cubei si facut „erou al neamului” de catre presedintele Fidel Castro, Stevenson a fost arestat in 1999, fiind acuzat ca i-a spart dintii unui angajat al Aeroportului International din Miami. Cubanezul a fost achitat, dupa ce s-a stabilit ca a fost provocat.

author avatar
Cristi Ionita
541 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger