AcasăSPORTLegendarul Remy Bonjasky s-a retras din activitate

Legendarul Remy Bonjasky s-a retras din activitate

Remy Bonjasky, unul dintre cei mai mari luptatori de K1 din istorie, s-a retras din activitate, sambata seara, la capatul unei gale Glory ce a avut loc la Zagreb (Croatia).

Remy (38 de ani) s-a batut 19 ani pe reguli de K1 si a fost triplu campion mondial (2003, 2004, 2008), dar problemele de sanatate avute in ultimii ani l-au obligat sa agate manusile in cui.

Bonjasky a inregistrat 78 de victorii si 18 infrangeri in intreaga cariera, iar sambata seara, in ultimul meci, l-a invins la decizie, 2-0, pe croatul Mirko Filipovic, spre disperarea celor 15.000 de spectatori prezenti in Zagreb Arena.

Olandezul se mai retrasese o data din activitate, in 2009, din cauza unor probleme la ochi, dar, la sfarsitul lui 2012, a decis sa-si mai incerce o data norocul in ring, dupa ce a trecut cu bine peste mai multe interventii chirurgicale.

Totusi, cele cinci meciuri disputate in ultimii doi ani au demonstrat ca Bonjasky nu mai are calitatile necesare pentru a reveni la cel mai inalt nivel, olandezul fiind invins de adversari precum Jamal Ben Saddik si Anderson Silva, luptatori pe care, in urma cu un deceniu, i-ar fi zdrobit din primele minute.

La gala de retragere a lui Remy Bonjasky a participat si un roman, Benny Adegbuyi invigandu-l prin knock-out, in repriza a doua, pe ucraineanul Dmitry Bezus.

author avatar
Cristi Ionita
981 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger