AcasăSPORTLegendarul handbalist Nikola Karabatic risca cinci ani de inchisoare

Legendarul handbalist Nikola Karabatic risca cinci ani de inchisoare

Handbalistul francez Nikola Karabatic, echipierul formatiei FC Barcelona, risca ani grei de inchisoare.

Karabatic este acuzat de procurorii francezi ca, in perioada in care a evoluat pentru Montpellier, a trucat un meci la pariuri, alaturi de mai multi coechipieri.

Meciul respectiv, cel dintre Cesson si Montpellier, s-a disputat in 2012, iar procurorii sustin ca jucatorii de la Montpellier au pariat, prin intermediari, sume importante pe rezultatul inregistrat la pauza.

Handbalistii au pariat pe 15-12, la pauza, pentru Cesson, iar acesta chiar a fost rezultatul dupa prima repriza. Procurorii sustin ca s-au pariat 102.300 de euro pe rezultatul respectiv, in conditiile in care, de obicei, se pariaza in medie cam 3.000 de euro pe un meci de handbal din campionatul Frantei.

Mai mult, jucatorii si apropiatii lor au pariat doar sume de sub 100 de euro pentru a-si pastra anonimatul. Alaturi de legendarul Nikola Karabatic, dublu campion olimpic si triplu campion mondial, in acest caz mai sunt implicati alti sapte actuali sau fosti jucatori de la Montpellier.

Handbalistii au fost trimisi in judecata, fiind acuzati de escrocherie si complicitate la escrocherie. In cazul in care sunt gasiti vinovati, sportivii risca pana la cinci ani de inchisoare fiecare si amenzi de cate 375.000 de euro.

author avatar
Cristi Ionita
251 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger